تهران- ایرنا- کره‌جنوبی و آمریکا که همچنان در شوک پیمان دفاعی هفته گذشته روسیه و کره‌شمالی به سر می‌برند و آن را محکوم می‌کنند، این بار در سالگرد آغاز جنگ کره، بر اتحاد خلل‌ناپذیر سئول و واشنگتن تاکید کردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری یونهاپ، «چو هیون دونگ» (Cho Hyun-dong )، سفیر کره جنوبی در ایالات متحده و «کلی مک کیگ» (Kelly McKeague)، مدیر آژانس حسابداری اسرای دفاعی ایالات متحده روز سه شنبه (روز گذشته به وقت محلی) در هفتاد و چهارمین سالگرد آغاز جنگ در شبه جزیره کره (۱۹۵۰-۱۹۵۳)، با توجه به نگرانی های فزاینده بر سر تعمیق روابط و همسویی نظامی بین کره شمالی و روسیه، بر تحکیم و قدرت پایدار اتحاد بین دو کشور تاکید کردند.

تارنمای خبری یونهاپ نوشت: امضای پیمان «شراکت جامع راهبردی» که بین ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و کیم جون اون رهبر کره شمالی هفته گذشته به امضا رسید در واقع احیا کننده اتحاد دوران جنگ سرد بین دو کشور به شمار می رود.

بنابراین گزارش، سفیر کره جنوبی در واشنگتن طی مراسمی که در شهر «الکساندریا» (Alexandria) ایالت «ویرجینیا» آمریکا برگزار شد، گفت: اعلام توافق جدید امنیتی بین روسیه و کره شمالی در هفته گذشته یادآور فاجعه ۷۴ سال گذشته بود؛ زمانی که کره شمالی در سال ۱۹۵۰ به کره جنوبی حمله کرد، آنها از تانک ها، مهمات، جنگنده و تسلیحات روسیه استفاده کردند و اکنون با گذشت این همه سال، این دو بار دیگر با یکدیگر متحد شده اند و این اتحاد احیا شده است.

«کلی مک کیگ» (Kelly McKeague)، مدیر آژانس حسابداری اسرای دفاعی آمریکا

«کلی مک کیگ» نیز در این مراسم بر تقویت و استحکام اتحاد بین آمریکا و کره جنوبی تاکید کرد و گفت: نیروهای آمریکایی و کره جنوبی، همراه با نیروهای سایر کشورها، با یکدیگر برای غلبه بر استبداد و دفاع از آزادی، جنگیدند.

این مقام آمریکایی افزود: نخست آنکه اتحاد بین ایالات متحده و جمهوری کره (کره جنوبی) مستحکم و موجب ثبات و امنیت منطقه ای و جهانی است و دوم اینکه دموکراسی جمهوری کره نه تنها نمونه ای از دموکراسی سر زنده در منطقه هند و اقیانویسیه بلکه در سراسر جهان به شمار می رود.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری روسیه در مورخ چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ برای نخستین بار پس از ۲۴ سال از کره شمالی دیدن کرد.

پوتین در جریان این ملاقات پس از امضای توافق مشارکت راهبردی جامع با رهبر کره شمالی، اعلام کرد مسکو و پیونگ یانگ متعهد شدند که در صورت حمله به یک طرف، طرف دیگر به کمک آید.

وی در پایان مذاکرات با رهبر کره شمالی تاکید کرد: مسائل امنیتی و بین المللی بخش بزرگی از مذاکرات را به خود اختصاص داد. روسیه توسعه همکاری‌های نظامی-فنی با کره شمالی را بر اساس این توافق رد نمی‌کند.

سفر پوتین حتی پیش از رسیدن به پیونگ‌یانگ با واکنش گسترده غرب مواجه شد و امضای توافق مشارکت راهبردی جامع، آمریکا و متحدانش را در منطقه به شدت نگران ساخت.