به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، مراسم استقبال از ناوگان شمالی نیروی دریایی روسیه متشکل از ناو المیرانته گورشکوف (Almirante Gorshkov)، زیردریایی هستهای کازان (Kazan)، نفتکش ناوگان نفت پاشین (Pashin) و یدککش نجات نیکولای چیکر (Nikolai Chiker) در بندر لا گوایرا (La Guaira) ونزوئلا برگزار شد.
این ناوگروه روسی توسط نمایندگان فرماندهی عالی نیروی دریایی ونزوئلا و سفارت روسیه در این کشور مورد استقبال قرار گرفت.
ویلمر آرماندو دپابلوس (Wilmer Armando Depablos) وکیل، دیپلمات سابق و تحلیلگر بین المللی به اسپوتنیک گفت: اقدام فدراسیون روسیه برای انتخاب این کشور آمریکای جنوبی به عنوان بخشی از تور دریایی خود در نیمکره، بر روابط همکاری راهبردی میان مسکو و کاراکاس تاکید میکند.
این کارشناس خاطرنشان کرد: این روابط تاریخی میان دو ملت که با آمدن فرمانده هوگو چاوز تثبیت شد و در دهه اخیر توسط نیکلاس مادورو رئیسجمهوری ونزوئلا تقویت شده است را آشکار میکند.
به گفته وی، ورود کشتیهای روسی به آبهای ونزوئلا را باید در یک زمینه ژئوپلیتیکی گسترده درک کرد که در این چارچوب، تهدید و اجبار اعمال شده توسط آمریکا به عنوان خط اصلی اهمیت دارد.
وی افزود: در اجرای کامل حاکمیت و دفاع از خاک خود، با آگاهی از اینکه ونزوئلا بزرگترین ذخایر نفت جهان و روسیه بزرگترین ذخایر گازی در جهان است، هیچ امکانی برای از بین بردن این برادری که دو بزرگترین مخزن انرژی جهان را متحد می کند، وجود ندارد. به عقیده دپابلوس، «نمیتوان اتحاد روسیه و ونزوئلا را از معادله جهانی انرژی حذف کرد».
به عقیده این تحلیلگر بینالمللی، این نوع تبادلات نظامی و فعالیتهای همکاری، دیرینه و بخشی از «ائتلافهای سنتی روسیه در منطقه» است.
دپابلوس همچنین با اشاره به «تهدید آشکار هژمون آمریکای شمالی با پایگاههایش در دریای کارائیب و پایگاههای اخیر مستقر در خاک گویان، علاوه بر مراکز اطلاعاتی سیا» گفت: کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا متحدان استراتژیک در آمریکای مرکزی و دریای کارائیب هستند. این امر به ویژه وقتی مهم است که در نظر بگیریم آنها کل کلمبیا را به یک پایگاه نظامی برای فرماندهی جنوب و ناتو تبدیل کردهاند.
به عقیده این کارشناس بینالملل، اظهارات لورا ریچاردسون رئیس ستاد فرماندهی جنوب ایالات متحده مبنی بر «هشدار» حضور روسیه در منطقه، ضمن دعوت به «نظارت بر منابع انرژی» کشورهای آمریکای جنوبی، دلایل بیشتر به نفع پیشبرد ابتکاراتی مانند آنچه در حال حاضر در ونزوئلا انجام میشود را برجسته میکند.
وی با اشاره به اعلام نیکلاس مادورو مبنی بر آغاز مجدد گفتوگو با آمریکا گفت: این امر، روند پذیرش پیروزی اجتنابناپذیر مادورو در انتخابات ریاست جمهوری آتی از سوی واشنگتن را نشان میدهد. ما موظف هستیم ائتلافهای استراتژیک با روسیه به عنوان یکی از قدرتهای نظامی پیشرو را تحکیم کنیم و همچنین به بیاعتبارترین دولت آمریکا که همیشه استانداردهای دوگانه از خود نشان داده است، اعتماد نکنیم.
ناوگروه روسیه تا ششم ژوئیه (۱۶ تیر) در این کشور آمریکای جنوبی باقی خواهند ماند.