حکمت جعفری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باغ های توت استان اغلب در شهرستان های ارومیه به مساحت ۱۸ هکتار و در خوی به مساحت هفت هکتار و به صورت حاشیه کاری و پراکنده در سایر شهرستان ها واقع شده است.
وی با بیان اینکه توت یکی از این میوه هایی است که از قدیم الایام با سنت های دیرینه مردم استان عجین شده است، بیان کرد: بخشی از این میوه به صورت تازه خوری مصرف می شود و برای مصارف زمستان نیز آن را خشک کرده و مانند کشمش استفاده می کنند.
وی اظهار کرد: از گذشته نه چندان دور این میوه به صورت خشک در سبد خشکبار مردم استان بوده و همراه بسیاری از بیماران دارای دیابت در کنار چای از این میوه استفاده کرده اند.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: در حال حاضر سه توتستان در سطح شهر ارومیه موجود بوده و علت کاهش تعداد باغات در داخل شهر ، تغییر کاربری به واحدهای مسکونی است.
جعفری گفت: توت سفید، توت قرمز و شاه توت از انواع توتهای درختی موجود در استان هستند که در این میان توت خوی به علت دانه درشت بودن و داشتن قند بالا در بازار از مشتریان خاصی برخوردار است.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای ۱۲۶ هزار هکتار باغ است که انواع میوه های تابستانه و بهاره از این باغها برداشت می شود.
آذربایجان غربی با دارا بودن اقلیم متنوع به استان زرخیز باغی معروف است و با داشتن باغات میوه متنوع از جمله توت در فصل بهار و تابستان کام هم میهنانان عزیز شیرین می شود.