به گزارش ایرنا، مردم خراسان شمالی از قومیتهای مختلف با لباس های رنگارنگ در پای صندوق های رای حاضر شدند تا بار دیگر یکرنگی و اتحاد خود را در سایه رنگین کمانی از فرهنگ ها به اثبات برساندند.
خراسان شمالی دیار قویمت ها است، تنوع در قومیت و فرهنگ در این استان یک ظرفیت سیاسی به شمار می رود و این تفاوت و تنوع سبب شده تا حضور و مشارکت در صحنه های مختلف بیشتر و پررنگ تر باشد.
امروز هم بار دیگر مردم استان از اقوام مختلف هر کدام با گویش و زبان خود یکصدا و یکرنگ با حضور در انتخابات پیروزی ایران را نغمه سرایی کردند.
زنان ترکمن با لباس قرمز رنگ و روسری ترکمنی بر سر و مردان ترکمن با لباس و کلاه ترکمنی، همراه با زنان و مردان کرد و کرمانج به صف شدند تا ایران آباد را رقم بزنند.
این حضور ثابت کرد جایی که پای ایران و میهن در میان باشد، قومیت و زبان معنا ندارد، مردم ما با شور و نشاط و با آگاهی و بصیرت از انتخابات استقبال کرده و از اینکه سرنوشت خود را تعیین می کنند، خرسند هستند.
نشان استقامت بر انگشت کرمانج ها
یکی از جوانان کرمانج بجنورد شرکت در انتخابات را وظیفه و حق هر ایرانی عنوان کرد و گفت: شرکت در انتخابات فرصتی است تا در تعیین سرنوشت خود دخیل باشیم، باید از این فرصت استفاده کنیم.
رضا دل روشن اظهار کرد: مرحله نخست در انتخابات شرکت کردم و این مرحله نیز با عزم راسخ در این رویداد حاضر شدم تا نشان دهم پشت آرمان های انقلاب هستم، حضور هر کدام از ما و هر رای تیری در قلب دشمن است.
وی تصریح کرد: حضور قوی و باشکوه مردم در پای صندوق های رای سبب قدرت بخشیدن به نظام است مردم اگر در صحنه باشند، دشمن ناامید و توطئه ها حنثی می شود، کشور با حضور قدرتمند مردم قدرت پیدا میکند.
این جوان بجنوردی افزود: حضور و مشارکت اقوام مختلف در کنار هم در پای صندوق های رای به جهان ثابت می کند که این مردم دوستدار کشورشان هستند.
وی با بیان اینکه در نظام اسلامی ایران اقوام مختلف در صحنه های مختلف با هم مشارکت دارند اظهار کرد: تمامی اقوام از حق رای برخوردار هستند و این از برکات انقلاب است تا مردم اجازه دخالت در سرنوشت کشور داشته باشند.
ترکمنان همیشه در صحنه
حضور ترکمنان در پای صندوق های رای نیز رنگ و بوی دیگری از وحدت و همدلی را به نمایش گذاشته است. زندگی مسالمت آمیز شیعه و سنی خراسان شمالی در کنار هم زبان زد جهان است و همدلی را در دیار قومیت ها به نمایش گذاشته است. تفاوت مذهبی هیچگاه صلح میان شیعه و سنی را مخدوش نکرده است.
امروز که قرار است مردم سرنوشت خود را به صندوق رای بسپارند، شور انتخابات، کوچه و پس کوچه های محله های ترکمن نشین بجنورد را فراگرفته است و همه به صف شده اند تا با مشارکت در انتخابات، آینده کشور را رقم بزنند.
یکی از ترکمنان بجنورد با بیان اینکه توسعه هر جامعه تنها با انسجام دست یافتنی است گفت: ترکمنان خراسان شمالی صدها سال در کنار برادران شیعه زندگی مسالمت آمیز داشته اند و در سایه همین همدلی، هیچگاه تفاوت مذهب سبب بروز مشکل و اختلاف نشده است.
مونا رخشان اظهار کرد: مردم ما در تمامی صحنه ها در کنار هم بودند و امروز نیز در پای صندوق های رای، بار دیگر وحدت خود را به نمایش گذاشته اند.
یک ترکمن دیگر نیز در این باره گفت: دشمن با در اختیار داشتن رسانه های مختلف، تلاش دارد تا مشارکت اهل سنت را کمرنگ جلوه دهد و آنان را از مشارکت انتخابات دور کند اما مردم ما هوشیار هستند و به توطئه های دشمنان توجه نمی کنند.
عبدالله بهمن اظهار کرد: براداران شیعه و سنی در کنار هم در تمامی صحنه ها حضور دارند و همواره پایبند به نظام هستند.
وی انتخابات را نماد همبستگی ملی عنوان کرد و افزود: با وجود مشکلات و گلایه ها از گرانی ها به خاطر سربلندی کشورم در انتخابات شرکت کردم.
به گزارش ایرنا، رای گیری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در یکهزار و ۵۸۰ نقطه شهری و روستایی خراسان شمالی با مشارکت ۴۵ درصدی مردم این خطه برگزار شد و ۵۳ درصد بانوان این استان در چهاردهمین انتخابات دور نخست ریاست جمهوری مشارکت داشتند که جای بس افتخار است.
برای انتخاب نهمین رییس جمهور کشور ۹۲۷ شعبه اخذ رای در سراسر خراسان شمالی برپا شده که از این تعداد ۶۱۳ شعبه ثابت و مابقی سیار است.
خراسان شمالی با ۱۰ شهرستان بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد از آن در روستاها سکونت دارند.