تهران - ایرنا -«ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک همراه با جایزه ایده بازار ژنتیک ایران» با پیام رئیس‌جمهور منتخب آغاز به کار کرد و در آن از ۴ پیشکسوت و محقق علم ژنتیک ایران تجلیل و قدردانی شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، دانشگاه شهیدبهشتی تهران از امروز (یکشنبه ۱۷ تیر) میزبان برگزاری ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک همراه با جایزه ایده بازار ژنتیک ایران با شعار ژنتیک برای سلامت، امنیت غذایی و حفظ ذخایر ژنتیکی؛ نیاز آنی و ضرورت آتی با حضور اساتید و محققان این حوزه بود. کنگره ای که تا ۱۹ تیرماه ادامه خواهد داشت.

پیام ستاد دانشگاهی رئیس‌جمهور منتخب به کنگره ژنتیک
در ابتدای آغاز به کار ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک همراه با جایزه ایده بازار ژنتیک ایران پیام ستاد دانشگاهی مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب به این کنگره توسط دکتر فتح‌الله امی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس قرائت شد.

در این پیام آمده است: پیشرفت هرکشوری مرهون تلاش انسان‌های فرهیخته و صاحبان دانش و فناوری است. بررسی تاریخ کشورهای پیشرفته جهان حاکی از آن است که دانشمندان و پژوهشگران با از خودگذشتگی و شجاعت توانستند کشور خود و برخی جهانیان را از مواهب دانش و تخصص‌های علمی و یافته‌های علمی بهره‌مند کنند. علوم زیستی و ژنتیک هم از این فایده مستثنی نیست. امروزه پیشرفت‌های شگرف در گرایش‌های مختلف ژنتیک انسانی، گیاهی جانوری، آبزیان و سلول‌های بنیادی در نتیجه همین تلاش‌ها و از خود گذشتگی هاست.

موضوع این همایش؛ یعنی «ژنتیک برای سلامت، امنیت غذایی، حفظ ذخایر ژنتیکی، نیاز آنی، ضرورت آتی» بسیار به جا انتخاب شده و نمایانگر نقش اساسی ژنتیک در تامین امنیت غذایی و سلامت انسان است که از مؤلفه‌های اصلی و اساسی امنیت ملی محسوب می‌شود. امید است با اتخاذ تصمیم دقیق از وضعیت موجود و شناسایی چالش‌های پیش روی امنیت غذایی و سلامت، راهکارها و پیشنهادات ارزنده شما  برای حل معضلات و مشکلات کشور و ایجاد نشاط علم و رونق عرصه‌های علم و فناوری و تولید و سلامت در بر داشته باشد.

در پایان این پیام آمده است: به یقین اعضای انجمن‌های علمی کشور و دانشمندان، پژوهشگران و متخصصان حاضر در این کنگره شایسته‌ترین عناصر ترسیم کننده از وضعیت موجود و ارائه دهنده راهکارهای رسیدن به وضعیت مطلوب هستند.

دبیر علمی ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک همراه با جایزه ایده بازار ژنتیک ایران ژنتیک در آئین افتتاحیه این رویداد از دریافت ۷۹۴ مقاله برای این کنگره خبر داد و گفت: پس از بررسی و داوری ۷۵۸ مقاله پذیرش شده است. مقالات پذیرش شده به ترتیب تعداد مربوط به حوزه‌های ژنتیک انسانی، ژنتیک گیاهی، ژنتیک جانوری، ملاحظات اخلاقی و ایمنی و در نهایت سلول‌های بنیادی است.

دکترمحمد پورکاظمی با بیان اینکه، این کنگره با همکاری دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود گفت:در این کنگره ۸ کارگاه آموزشی، ایده‌بازار، دوره‌های تخصصی در خصوص محصولات بیوتکنولوژی از کارخانه تا کارگاه در کنار پنج نشست تخصصی از جمله تنوع زیستی و همچنین نشست سند پسا ۲۰۲۰ برگزار می شود.

وی تصریح کرد: در ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک همراه با جایزه ایده بازار ژنتیک ایران شاهد سخنرانی‌های کلیدی توسط اساتیدی و دانشمندان حوزه ژنتیک از ۱۵ کشور دنیا از جمله آمریکا، کانادا، آلمان، فرانسه، سوئد، استرالیا، اسپانیا، هند، مجارستان، روسیه و ترکیه خواهیم بود.

دبیر ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک همراه با جایزه ایده بازار ژنتیک ایران همچنین از رونمایی کتاب تاریخ شفاهی انجمن ژنتیک در این رویداد خبر داد و گفت: در این رویداد ضمن برگزاری رویدادی تحت عنوان رویداد GC Idea ۲۰۲۴ که شامل ارزیابی ایده‌های نوین حوزه ژنتیک خواهد بود همچنین طرح‌های برتر به سرمایه‌گذاران معرفی خواهد شد.

۴ پیشکسوت محقق علم ژنتیک معرفی و تجلیل شدند

همچنین در ادامه ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک همراه با جایزه ایده بازار ژنتیک ایران از ۴ پیشکسوت و محقق برجسته حوزه ژنتیک با اعطای لوح تجلیل و قدردانی شد.

حسن تاجبخش؛ دامپزشک ایرانی و استاد ممتاز دانشگاه تهران و عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی، محمدرضا نوری دلویی؛ استاد پایه ۳۷ دانشگاه علوم پزشکی تهران، محمود تولایی استاد تمام پایه ۳۳ دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) و صادق شجاعی از محققان جوان و دانشجوی سال چهارم دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و دانشور جوان برتر از جمله برگزیدگان ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک همراه با جایزه ایده بازار ژنتیک ایران بودند.

کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک همراه با جایزه ایده بازار ژنتیک ایران هر دوسال یکبار و با هدف انتقال جدیدترین دستاوردهای علمی جهانی بین اساتید و کارشناسان حوزه ژنتیک برگزار می شود.