به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز یکشنبه در نشست آموزشی بازرسی کل استان کردستان برای شهرداران در سنندج، با بیان اینکه مراوده شهرداریها با مردم کمتر از بدنه دولت نیست، برگزاری این نشست را در ارتقای دانش و پیشگیری از مشکلات مختلف موثر دانست.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه شهرداری در سکونتگاههای شهری افزود: انجام همه خدمات در جامعه به نوعی در گرو خدمت رسانی شهرداریها است و اگر این خدمترسانی خوب انجام شود، بازخورد آن مثبت خواهد بود، اما در صورت نقصان، به نوعی همه کارکرد مجموعه تحت الشعاق قرار خواهد گرفت و باعث نارضایتی مردم میشود.
استاندار کردستان با بیان اینکه شهرداریها ویترین خدمات نظام و بسترساز سرعت توسعه در جامعه هستند، ادامه داد: به دلیل فراگیر بودن و ارتباط همه جانبه آحاد مردم در حوزه های مختلف با شهرداری ها از تولد تا وفات، این نهاد رسالت مهمی دارد.
زارعی کوشا با اشاره به اینکه زندگی مردم با خدمات شهرداریها عجین شده است، گفت: یک شهردار موفق با ایجاد تعادل و توازن مدیریتی میتواند یک مدیر موفق برای سطوح بالاتر در سایر دستگاه ها باشد.
وی با ابراز تاسف از اینکه در مناظرههای انتخاباتی ریاست جمهوری دولت چهاردهم هیچ اشارهای به مدیریت یکپارچه شهری با این همه اهمیت نشد، افزود: این نکته مهم همچنان مغفول مانده است.
استاندار کردستان خطاب به شهرداران و مدیران مجموعههای مختلف، اظهار کرد: خدمتی را انجام دهید که تا روزی که زنده هستید به عملکرد خود افتخار کنید، چرا که خدمت به مردم بالاترین عبادت و افتخار است و در این مسیر باید تنها به فکر آخرت بود و حاشیهها ما را از هدف خود باز ندارد.
ماده ۱۰۰ شهرداری ها فاقد بازدارندگی در بحث ساخت و ساز غیرمجاز است
بازرس کل کردستان هم یکی از ماموریت های سازمان بازرسی کل کشور در اجرای سند تحول و تعالی قضایی را آموزش و یادآوری قوانین و مقرارت مرتبط با دستگاه های اجرایی به مدیران به منظور پیشبرد بهتر کارها و جلوگیری از بروز تخلفات اداری دانست.
عیسی هواسی روند انتخاب شهرداران و شیوه نظارت بر عملکرد آنها از سوی شوراهای اسلامی را از مصادیق اصلی تعارض منافع در شهرداریها برشمرد و ضمن اشاره به تعدد ساخت وساز غیر مجاز، بسترهای موجود در ماده صد قانون شهرداری ها را فاقد بازدارندگی لازم دانست که بیشتر به روشی برای ایجاد درآمد برای شهرداری ها تبدیل شده است.
وی ادامه داد: آرای صادره بیشتر در زمینه جریمه بوده و تنها موارد محدودی منجر به تخریب شده و از طرفی مبالغ جرایم نیز توسط شهرداری ها نیز به درستی وصول نشده است.
بازرس کل کردستان با بیان اینکه تخلف حذف پارکینگ در ساختمان های مسکونی و تجاری یکی از ریشه های مهم بروز ترافیک شهری است، از عملکرد پلیس ساختمانی در زمینه ممانعت از ساخت و سازهای غیر مجاز انتقاد کرد و خواستار بازنگری و نظارت بیشتر شهرداران در این خصوص شد.
هواسی اعمال نفوذ شوراهای شهر، بکارگیری خارج از ضوابط نیروها، عدم مدیریت صحیح پسماند، عدم ساماندهی مشاغل مزاحم، بدهکاری به سازمان تامین اجتماعی، تهاتر های بدون ملاحضه، عدم توجه به آیین و مقررات تدوین شده، عدم پاسخگویی به مطالبات مردمی، ساخت و سازهای غیر قانونی، عدم ایجاد منابع مالی پایدار، خرید و فروش های غیر قانونی تعاونی ها و انفعال در جمع آوری سگ های ولگرد را از مشکلات عمده شهرداری ها دانست.
وی اضافه کرد: این مشکلات با آموزش، شناخت و اجرای صحیح قوانین و مقررات توسط شهرداران و مسئولان شهرداری ها قابل رفع خواهد بود.