رشت - ایرنا - رئیس مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت اظهار کرد: از آغاز رهاسازی بچه ماهیان استخوانی یعنی از۲۰ خردادماه تاکنون نزدیک ۲۲ میلیون قطعه بچه ماهی سفید در حوضه تالاب انزلی، رودخانه سفیدرود و سایر رودخانه‌های گیلان رهاسازی شد.

دانیال گروهی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی های انجام شده این مرکز تا پایان شهریور ماه امسال حدود ۶۰ میلیون قطعه بچه ماهی سفید را در بسترهای آبی استان رهاسازی می‌کند.

وی در خصوص تکثیر و بازسازی ذخایر ماهی سیم(از خانواده کپورماهیان) در مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت نیز گفت: سال گذشته ۲ هزار و ۷۵۰ قطعه ماهی سیم مولد از دریاچه مخزنی سد مهاباد خریداری شد و حدود ۹۰۰ قطعه از بچه ماهیان تولیدی در این مرکز حفظ و با میانگین وزن ۳۵۰ گرم به بلوغ جنسی رسیدند.

وی اضافه کرد: امسال با توجه به میانگین وزن، تعداد مولدین ماده و شرایط حاکم پیش‌بینی می شود بیش از ۳۰ میلیون کشت لارو به صورت تکثیر مصنوعی و نیمه مصنوعی ماهی سیم انجام شود، با درنظر گرفتن درصد بازماندگی ۴۰ تا ۵۰ درصد امیدواریم بتوانیم ۱۲ تا ۱۵ میلیون بچه ماهی سیم را در بسترهای آبی استان رهاسازی کنیم.

گروهی ادامه داد: در مورد تکثیر ماهی کپورتالابی هم مولدین این ماهی با وزن‌های بسیار مناسب با مشارکت و همراهی صیادان حوضه جنوبی تالاب در روستاهای آبکنار، ماهروزه و کرکان تهیه شد و نزدیک ۳۰ میلیون لارو کپور تالابی تولید شده است. باتوجه به اینکه ضریب بازماندگی این ماهی نسبت به ماهی سیم و سفید پایین‌تر است امیدواریم بیش از ۱۰ میلیون کپور تالابی در رودخانه های حوضه تالاب انزلی رهاسازی شود.

وی تاکید کرد: یکی از برنامه های این مرکز تهیه بخشی از مولدین کپور دریایی از پره‌های صیادی استان گلستان است درصورت تامین این مولدین شاید بتوانیم گام های مهمی را به عنوان سایت پشتیبان برای غنی‌تر کردن قفس‌های دریایی با هدف کشت ماهیان بومی برداریم و بچه ماهی این قفس ها را تامین کنیم.

وی تصریح کرد: امسال در تکثیر اردک ماهی سال بسیار پررونقی را پشت سر گذاشتیم و بچه ماهیان با وزن چهار گرم رهاسازی شدند. باتوجه به تعداد مولدینی که از صیادان تهیه شد نزدیک به ۱۵۰ هزار بچه ماهی چهارگرم و ۲۰۰ هزار بچه ماهی ۲ گرمی را رها سازی کردیم.

رئیس مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت مهمترین فاکتور در بحث بازسازی ذخایر در سال ۱۴۰۳ را جلب مشارکت مردمی اعلام کرد و افزود: می توان با فرهنگ‌سازی؛ مساعدت و همکاری جامعه صیادی را در حوزه کاشت، داشت و برداشت جلب کرد تا بازسازی ذخایر ژنتیکی آبزیان هرساله تداوم داشته باشد.

وی تاکید کرد: سال گذشته موفقیت چندانی برای تامین مولدین سیاکولی و شاه کولی حاصل نشد و امیدواریم با راهکار برنامه‌ریزی شده شیلات گیلان در سال جاری بتواند مولدین انواع ماهی کولی را به شکل جدی تامین کند.