۲۷ تیر ۱۴۰۳، ۸:۱۸
کد خبرنگار: 3153
کد خبر: 85537779
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رشد ۵۰ درصدی رهاکرد بچه ماهی "قره برون" در بسترهای آبی گیلان

رشت - ایرنا - رئیس مرکز حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سیاهکل گفت: از ۲۰ خردادماه ۱۴۰۳ تاکنون ۱۱۱ هزار قطعه بچه ماهی قره برون یا تاس ماهی ایرانی با وزن ۲.۵ گرم در رودخانه های شرق گیلان و سفید رود رها سازی شده که این میزان رهاکرد نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزایش داشته است.

علی اکبر قربان‌نیا روز چهارشنبه‌ به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این مرکز در سال ۱۴۰۲ به دلیل کمبود مولد ماهیان خاویاری نتوانست عملکرد مثبتی در تولید و رها سازی بچه ماهیان غضروفی داشته باشد اما امسال توانست در این زمینه موفق عمل کند.

وی به رها سازی ۶ میلیون قطعه بچه ماهی سفید یک تا ۱.۲ گرم در بسترهای آبی استان اشاره کرد و افزود: این مرکز در سال ۱۴۰۲ رقمی معادل ۵۵ میلیون قطعه بچه ماهی سفید رهاسازی کرد که برآوردها از تولید بچه ماهی سفید تا پایان شهریور ماه بالغ بر ۷۰ میلیون قطعه است که این مقدار بیش از تعهد امسال این مرکز بوده و با کیفیت و وزن بسیار مناسب تولید شد.

رئیس مرکز حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان شادروان دکتر یوسف پور (سیاهکل) در ادامه از رها سازی چهار میلیون و ۳۳۰ هزار قطعه ماهی در خطر انقراض "سوف" در رودخانه‌ و تالابهای حوزه آبریز خزر در گیلان خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۲ سه میلیون و ۵۰۰ قطعه بچه ماهی سوف در بسترهای آبی استان رهاسازی شد.

وی اضافه کرد: وزن بچه ماهیان سوف رهاسازی شده بین ۲.۵ تا سه گرم بود و این مرکز توانست در رها سازی این گونه از ماهیان ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته باشد.

قربان نیا تصریح کرد: روزانه ۲ کامیون از انواع بچه ماهیان تولیدی در این مرکز بارگیری شده و طبق جدول زمانی و با حضور ناظرین محلی و شهرستانی این ماهیان در رودخانه شرق گیلان، بندرانزلی و تالش رها سازی می شود.

وی تاکید کرد : این مرکز اکنون در زمینه توان فنی و فیزیکی با حمایت های شیلات گیلان به یکی از مراکز فعال کشور در تولید و بازسازی انواع بچه ماهیان غضروفی و استخوانی کشور تبدیل شده است که می تواند انواع بچه ماهیان را تولید و رهاسازی کند.

قربان نیا گفت: توسعه این مرکز نیز در دستور کار قرار گرفت و توانسته ایم با استفاده از سازه های "زینک آلومینیومی" که برای مراقبت و تیمار مولدین تهیه شده است مولدین ماهی های خاویاری را به مرحله رسیدگی جنسی برسانیم که با تکمیل فاز نهایی آن تا چند ماه آینده می توانیم درصد نگهداری ماهیان مولد خاویاری را در این مرکز توسعه دهیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha