به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از سای تک دیلی، دانشمندانی از دانشگاه هلسینکی و استنفورد در حال پالایش روشهایی هستند که میتواند به شخصی سازی درمانهایی برای افسردگی در آینده منجر شود.
داروهای ضدافسردگی برای تمام بیماران مبتلا به افسردگی مفید نیست. تحقیقات جدید پیشرفتهایی را در یک رویکرد جدید نشان داده است. این رویکرد جدید تحریک مغناطیسی عمیق مغز (TMS) برای درمان افسردگی است. این روش متفاوت از شوک مغزی (electroconvulsive therapy / ECT) و یکی دیگر از راهکارها برای درمان افسردگی است.
محققانی از دانشگاههای استنفورد و هلسینکی در این خصوص تحقیق کردند که کدام عوامل در هدف گرفتن تحریک مغناطیسی عمیق مغز بر پاسخهای الکتریکی مغز تاثیر میگذارند. آنها در همین ارتباط، رفتار یک نشانگر خاص الکتروفیزیولوژیک را بررسی کردند. این نشانگر میتواند به طور بالقوه در آینده به عنوان یک نشانگر زیستی برای سنجش تاثیرگذاری درمان تحریک مغناطیسی به کار رود و از این طریق به طراحی و تنظیم این درمان کمک کند.
یوها گوگالسکی محقق پسادکترا از استنفورد گفت: تحریک مغناطیسی یک درمان موثر برای بیمارانی است که افسردگی آنها با دارو تخفیف پیدا نمیکند. اما در حال حاضر در حدود نیمی از این بیماران کمک زیادی از روش نمی گیرند. نشانگر زیستی که ما مطالعه کردیم میتواند به پیش بینی این مساله کمک کند که چه کسانی از این درمان سود خواهند برد. در آینده همچنین طراحی خاص و شخصیسازی این درمان نیز احتمالا امکانپذیر خواهد شد.
تحریک مغناطیسی هماکنون به برخی افراد برای کاهش افسردگی کمک میکند اما به گفته گوگالسکی، میزان اثرگذاری این درمان روی افراد متفاوت است و درمانهای طراحیشده دقیقتر ممکن است به نتایج بهتری منجر شود.
به گفته این محقق، آنچه موجب اهمیت این مطالعه جدید میشود این است که نقشهبرداری دقیق از پاسخهای الکتریکی قشر پیش پیشانی مغز (prefrontal cortex) تا پیش از این انجام نشده است. محققان امیدوارند در آینده میزان تاثیرگذاری روش تحریک عمیق مغناطیسی مغز از طریق اندازهگیری پاسخهای الکتریکی در زمان درمان قابل نظارت باشد.