به گزارش ایرنا، در این اطلاعیه که روز چهارشنبه یک نسخه از آن در اختیار ایرنا قرار گرفت آمده است: از خرید و کشتار دامهای تبدار و بیمار به طور جد اجتناب و دام نذری از میادین عرضه دام که تحت نظارت دامپزشکی است، خریداری شود.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: از خرید دام دارای ظاهر نامناسب و علائمی از قبیل لنگش، قرمزی چشم و ریزش ترشحات از چشم و بینی، خودداری شود.
این اطلاعیه می افزاید: برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماریهای مشترک میان انسان و دام و آلودگیهای محیط زیست، از کشتار دام در محلهای عزاداری، معابر عمومی، منازل و در مقابل دستههای عزاداری به طور جد خودداری شود.
اداره کل دامپزشکی استان همدان در ادامه این اطلاعیه آورده است: در همه مراحل خریداری دام، ذبح دام، جدا کردن آلایش( جگر سفید و سیاه، قلب و کلیهها) و قطعه قطعه کردن گوشت، باید از دستکش استفاده شود و لاشه دام ذبح شده قبل از قطعه بندی، برای حذف عوامل بیماریزا، به مدت ۲۴ ساعت وآلایش آن(دل،جگر، قلوه و...) به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس نسبت به قطعه قطعه کردن و مصرف آنها اقدام شود.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: در صورت خریداری گوشت نذری از قصابیها، به قصابیهای مجاز مراجعه و به وجود مهر دامپزشکی و برچسب مشخصات گوشت مانند تاریخ مصرف بر روی لاشه، توجه شود و لاشهای که بدون این مشخصات باشد، از کشتار غیرمجاز تهیه شده است و پیگرد قانونی دارد.
اداره کل دامپزشکی استان همدان توصیه کرد: هنگام ذبح دام باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس مناسب استفاده شود و از مصرف گوشت، جگر و دیگر احشای خوراکی دام به صورت خام و نیمه پخته خودداری شود.
در این اطلاعیه تاکید شده است: کشتارگاه های دام در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی فعال هستند و هیات های مذهبی، خیرین و شهروندان به منظور حفظ سلامت خود و شهروندان دام خود را از میادین و مکانهای مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه و با توجه به کنترل و بررسی دام قبل، حین و پس از کشتار آن را در کشتارگاه قربانی کنند.