به گزارش ایرنا، با وجود تابستانی گرم و استمرار دمای هوای بالای ۴۰ درجه در کشور و مناطق جنوب و جنوبشرقی مانند استان کرمان، با تلاش کارکنان صنعت آب و برق و مدیریت مصرف در ۲ بخش صنعت و کشاورزی، خاموشی برنامه ریزی شده در حوزه خانگی و تجاری برای رفاه حال مردم تاکنون کمتر اتفاق افتاده تا شهروندان کمترین اثرپذیری را داشته باشند.
اما طبق اعلام هواشناسی و همچنین مسئولان وزارت نیرو مبنی بر حاکم شدن هوای بسیار گرم طی ۱۵ روز آینده در کشور، استان پهناور و کویری کرمان نیز بیشتر در معرض تبعات این افزایش دما قرار دارد که اهمیت لزوم مدیریت مصرف برای پایداری شبکه برق را دوچندان می سازد.
هرچند مسئولان صنعت برق در کرمان همواره بر تراز بودن میزان تولید و مصرف این انرژی گرانقیمت در استان کرمان تاکید می کنند اما به واسطه اتصال به شبکه سراسری و جبران کمبود برق در برخی نقاط کشور، هرگونه سوءمدیریت در مصرف میتواند خدمت رسانی را مختل کند و باعث خاموشی به ویژه در بخش برق تجاری و خانگی شود.
باید تاکید کرد تا امروز هیچ خاموشی برنامه ریزی شده ای در استان کرمان به صورت رسمی اطلاع رسانی نشده و در سایت شرکت توزیع برق شمال کرمان نیز آخرین اطلاعیه مربوط به ۱۲ خرداد و قطعی موقت در بخشی از یکی از خیابان ها شهر کرمان بوده که دلیل آن افزایش ظرفیت نیرو رسانی به منظور اصلاح و بهینه سازی شبکه، اعلام شده است.
البته در روزهای اخیر چند مورد قطعی برق در مناطقی از شهر کرمان به وقوع پیوست که اطلاع رسانی نشده بود، هرچند مسئولان شرکت توزیع برق شمال کرمان خاموشی برنامه ریزی شده را رد می کنند و قطعی برق را فقط نتیجه افزایش مصرف بیرویه و افت فرکانس می دانند که باعث مشکلات فنی و قطعی های موردی می شود.
امروز نیز چند نقطه شهر کرمان به فاصله زمانی درگیر قطعی برق شدند؛ هرچند خبرنگار ایرنا چند نوبت تماس با مسئولان شرکت توزیع داشت و موفق به مصاحبه نشد تا علت و گستره قطعی را به طور دقیق تر جویا شود زیرا این مدیران پاسخگو نبودند.
حال با توجه به هوای بسیار گرم طی ۲ هفته آینده در کرمان، نخستین نکته مدیریت بار مصرف در ساعات اوج بار مصرف است که باید مورد توجه عموم مردم قرار بگیرد تا از بازه زمانی کوتاه بار مصرف بالای برق با کمترین آسیب و گرفتاری گذر کرد.
البته هرگونه خاموشی نیز اگر برنامه ریزی شده باشد، نیاز است تا توسط متولیان صنعت آب و برق در کرمان از طریق رسانه ها و همچنین درگاه های اطلاع رسانی در فضای مجازی بهموقع و دقیق اعلام شود و نیز مسئولان به شکل مناسب پاسخگوی رسانه ها باشند تا شهروندان با اطلاع از زمان و جزئیات قطعی بتوانند برنامه ریزی کنند.
مصرف انرژی در بخش خانگی بیش از ۳۵ درصد از کل مصرف انرژی برق کشور را به خود اختصاص داده است و در ساعات اوج بار شبکه این درصد از رقم مذکور بیشتر میشود که با بهرهگیری از شیوه های درست مصرف انرژی در بخش خانگی میتوان حدود ۴۰ درصد از مصرف انرژی خانگی و نیز حدود ۳۰ درصد از اوج بار بخش خانگی به ویژه در فصل تابستان را کاهش داد.
هرچند باید تاکید کرد تامین و توزیع برق کاری سخت و طاقت فرسا با هزینه های سنگین محسوب می شود و باید قدر این انرژی گرانقیت را دانست و با همکاری مسئولان و مردم تبعات ناشی از خاموشی را به حداقل رساند.
مسئولان برق البته اعلام کرده اند با توجه به اینکه دمای بعضی از تاسیسات برق به بیش از ۱۰۰ درجه سانتیگراد می رسد از شهروندان تقاضا می شود به منظور جلوگیری از ورود خسارت به تاسیسات و شبکه برق در مصرف برق خود صرفه جویی لازم را به عمل آورند.
*برخی راه های کاهش مصرف:
- استفاده نکردن از لوازم پرمصرف در اوج بار مثل لباسشویی، ظرفشویی، اطو یا غیره
-استفاده از سایهبان برای کولرهای آبی
- کشیدن بخشی از پرده های پنجره در روزهای گرم تا مانع ورود نور خورشید شود
- استفاده از پنکه به علت مصرف کمتر، در کنار کولرهابا قدرت کمتر یا تعداد کمتر کولرهای پرمصرف برای ایجاد تعادل
- تعویض فیلترها و پوشال های سیستم های سرمایشی
- استفاده از درزگیر در میان در و پنجره ها
- استفاده از پنجره دوجداره به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی
- استفاده از وسایل برقی با برچسب کمترین مصرف انرژی
- خاموش کردن لامپ و دیگر وسایل برقی اضافه
- انتقال ساعت کار مراکز تجاری به ساعت هایی که در اوج مصرف برق نیستند
- آموزش به فرزندان مانند خاموش کردن تجهیزات غیرضروری بخصوص در حوزه روشنایی
- استفاده از پنل های خورشیدی به عنوان منبع تغذیه