علیرضا قاسمی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای آنکه آب قابلیت آشامیدن داشته باشد باید ویژگی های آن با استانداردهای ملی فیزیکی و شیمیایی (۱۰۵۳) و همچنین میکروبی (۱۰۱۱) مقایسه شود تا بتوان از سلامت و بی خطری آن برای مصرف کنندگان اطمینان حاصل کرد، بنابراین آزمایشگاه های آب و فاضلاب یکی از مهمترین زیرساخت های کنترل کیفیت و بهداشت آب آشامیدنی به شمار می روند.
وی ادامه داد: آزمایشگاه های آب از بخش های مختلف تشکیل شده که شامل آزمایشگاه های باکتریولوژی، بیولوژی، فیزیکی و شیمیایی معمول، ریزآلاینده آلی، ریزآلاینده معدنی و پرتوزاها هستند و وظیفه مهم شناسایی و تعیین مقدار عامل های فیزیکی، شیمیایی و باکتریولوژی آب از طریق این آزمایشگاه های آب انجام می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: تا پیش از سال ۱۳۷۱ در بدو تشکیل شرکت های آب و فاضلاب تنها ۲ واحد آزمایشگاه برای سیستان و بلوچستان وجود داشت اما هم اکنون در این شرکت ۱۷ آزمایشگاه آب در بخش های مختلف وظیفه کنترل کیفیت و بهداشت آب را بر عهده دارند و تعداد ۲۰ نفر کارشناس رشته های میکروبیولوژی، بیولوژی و شیمی تحصیل کرده در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این تعداد آزمایشگاه مشغول خدمت رسانی به هم استانی ها هستند.
وی ادامه داد: طی سال های اخیر توجه ویژه ای به انجام آزمون ها بر اساس استاندارد بین المللی مدیریت کیفیت آزمایشگاه ها (ایزو ۱۷۰۲۵) شده و نتایج آزمون های انجام شده در این آزمایشگاه ها از دقت و صحت بسیار خوبی برخوردار است.
قاسمی بیان کرد: در حال حاضر آزمایشگاه مرکزی شرکت آب و فاضلاب استان در بخش های باکتریولوژی، فیزیکی، شیمیایی و بیولوژی اصول استاندارد ۱۷۰۲۵ را پیاده سازی کرده است.