به گزارش خبرنگار ایرنا، با آغاز فصل تابستان و افزایش دما، برخی مردم به ویژه نوجوانان و جوانان راهی سدها، کانال ها، رودخانه ها و تاسیسات آبرسانی می شوند و عده ای از آنان جان خود را بر سر این کار می گذارند.
کانال های آبرسانی و رودخانه بیشتر از سایر منابع جان مردم را تهدید می کند به طوری که در روزهای اخیر جاری یک کودک بر اثر غرق شدگی در آببندان بابل جان خود را از دست داد.
کاهش حوادث ناشی از غرق شدن از یک سو نیازمند فرهنگسازی و توجه مردم به توصیه های ایمنی و از سوی دیگر ایمن سازی کانال های آب و نیز سدها است که باید همزمان به مرحله اجرا گذاشته شوند چرا که با با وجود توصیه هایی که از سوی نهادهای مرتبط از جمله شرکت آب منطقه ای، نیروی انتظامی و جمعیت هلال احمر به خانواده ها در زمینه استفاده نکردن از آب سدها برای شنا می شود امام نوجوانان و جوانان زیادی به این توصیه ها توجهی نکرده و برای چند دقیقه تفریح و خوش گذرانی به کام مرگ می روند.
۱۱۸ نفر جان باختند
در این پیوند مدیر کل پزشکی قانونی مازندران از غرق شدن ۱۱۸ نفر پارسال در استان خبر داد.
علی عباسی گفت: ۱۱۸ نفر (۱۰۵ مرد و ما بقی زن) از هموطنان پارسال در دریا، رودخانه، استخر و کانال در استان غرق شدند.
وی افزود: از این موارد ۸۱ نفر در دریا، ۱۸ نفر در رودخانه، ۱۱ نفر در استخر شنا، ۳ نفر هم در دریاچه مصنوعی و سد و ۵ نفر در کانال غرق شدند.
در ادامه مدیر کل پزشکی قانونی استان توصیههایی برای پیشگیری از غرقشدگی در دریا، رودخانهها، استخر و ... بیان کرد:
▪ آشنایی با فنون اولیه شنا، آشنایی با محدودیتها و رعایت آنها از ابتداییترین الزامات قبل از شنا است.
▪ اطلاع از وضعیت عمق آب قبل از تصمیم به شیرجه زدن و حتی قبل از ورود به آب ضروری است. چرا که شیرجه در آبهای کم عمق خطر ضربه به سر و نیز شکستگی گردن را به دنبال دارد. هم چنین ورود به آبهای عمیق برای مبتدیان، خطر غرق شدگی را افزایش میدهد.
▪ بررسی دمای آب نیز ضروری است، به عنوان مثال اگر مدت زیادی در آفتاب مانده اید، از وارد شدن ناگهانی به آب سرد خودداری کنید، علت این توصیه پیشگیری از شوک دمایی است.
▪ به تدریج وارد آب شوید یا ابتدا گردنتان، بعد شکم و قفسه سینه را خیس کنید.
▪ به هیچ وجه تنها و در محیطهایی که نجات غریق وجود ندارد، شنا نکنید.
▪ در آب و موقع شنا شوخیهای خطرناک نکنید.
▪ پس از مصرف داروهایی که موجب خواب آلودگی یا شل شدن عضلات میشوند، شنا نکنید.
▪ به هیچ وجه تشتهای آب و لگنها و یا حوضچههای کوچک آب را در جایی که کودک خردسال وجود دارد، بدون توجه رها نکنید.
▪ در حمام و حین استفاده از وان مراقب کودکان و سالمندان باشید.
▪ توانایی خود را در شناکردن بیش از حد در نظر نگیرید. یک سوم قربانیهای غرق شدگی با فن شنا به طور کامل آشنا بوده اند.
▪ در صورت مواجه با یک غریق، اگر با فن نجات غریق آشنا نیستید، سعی کنید فقط با استفاده از چوب یا طناب یا جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به وی کمک کنید.
▪ برای نجات یک غریق اول امنیت خود را در نظر بگیرید. از پشت به غریق نزدیک شوید و از او بخواهید تقلا نکند.
▪ پس از رساندن غریق به ساحل، سریع با اورژانس تماس بگیرید.
▪ مراقب شکستگیهای گردن باشید. (در بسیاری از موارد شیرجه زدن در آبهای کم عمق به دلیل شکستگی گردن مرگ فرد را به دنبال دارد)
▪ بسیاری از رودخانهها با وجود ظاهری آرام بسیار خطرناک و عمیق هستند به نحوی که فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زیاد آن شده و گرفتار گردآب میشود، بنابراین توصیه میکنیم بدون اطلاع از وضعیت رودخانه هرگز برای شنا در آن اقدام نکنید.