ساری - ایرنا - مازندران به لطف شرایط جغرافیایی، اقلیم متنوع، حاصلخیزی خاک و آب شیرین همواره در زمینه کشاورزی و صنعتی اعم از زراعت، باغبانی، دامپروری، پرورش مرغ، زنبورداری و ... در زمره استان‌های موفق و تا حدودی خودکفا است و جمعیت زیادی از ساکنان این دیار بهره‌بردار و فعال در حوزه تولید هستند.

به گزارش ایرنا، «جهش تولید با مشارکت مردم» شعار رو به تحققی که امسال با هدف بهبود وضعیت صنعت در مازندران و دیگر استان‌های کشور از سوی رهبر معظم انقلاب نامگذاری شد که این روزها با برگشت تعداد قابل توجهی بنگاه اقتصادی راکد به چرخه کسب و کار صدای پای رونق در خطوط تولید این دیار را شنیدنی‌تر از هرزمان دیگر کرده است.

سال ها است که از سوی رهبر معظم انقلاب موضوعات اقتصادی از جمله رونق تولید مورد تاکید و نقشه راه قرار می گیرد؛ شعارهایی که همت همگانی برای تحقق آنها در شرایطی که با سنگ اندازی‌های بین المللی مواجه هستیم می تواند جان دوباره ای به اقتصاد این کشور تزریق کند.

همچنین دهه‌هاست که کشور با تحریم های ناجوانمردانه دشمنان قسم خورده تحت فشارهایی بود و در چنین شرایطی اقتصاد کشور با شدیدترین هجمه از سوی دشمنان خارجی مواجه گردیده است. با همه این محدودیتها واحدهای راکد، بلاتکلیف و واحدهایی که به دلایلی از جمله نداشتن نقدینگی، مواد اولیه، سرمایه در گردش و بدهی های بانکی نتوانستند چرخ شان را بچرخانند و از گردنه تولید بازماندند، این روزها تبدیل به یکی از اصلی ترین دغدغه های دولت شده است.

احیای دوباره این واحدها می تواند علاوه بر رونق تولید، موجب کاهش نرخ بیکاری شود و این مهم از سوی دولت به مسئولان تکلیف شده است. با این وجود دستور اکید مسئولان ارشد کشوری و استانی برای تعیین تکلیف واحد صنعتی راکد در مازندران، براساس آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تاثیرش را گذاشته و در ۲ سال اخیر چراغ ۲۳۵ واحد تولیدی راکد استان با رفع موانع اداری و مالی روشن شد.

در این پیوند رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران روز چهارشنبه در جلسه کارگروه اقتصادی اشتغال و سرمایه گذاری استان افزود: با تلاش ها و اقدامات صورت گرفته، در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۱۶۳ واحد صنعتی به اشتغالزایی ۲ هزار و ۷۰۰ نفر و در سال ۱۴۰۲ نیز ۶۲ واحد صنعتی و ۱۰ واحد معدنی غیرفعال و راکد با اشتغالزایی یکهزار و ۴۵۰ نفر در مازندران فعال شدند و به چرخه تولید بازگشتند.

نادعلی کهنسال از هدف گذاری برای احیای ۲۶۰ واحد صنعتی و ۶۵ واحد معدنی راکد و غیرفعال در مازندران در سالجاری خبر داد و اظهار داشت: با برنامه ریزی صورت گرفته، امسال به طور حتم برخی از واحدهای صنعتی و معدنی غیرفعال و راکد در استان احیا وبه چرخه تولید بازخواهند گشت.

وی شمار واحدهای تولیدی و صنعتی فعال در مازندران را ۲ هزار و ۲۸۸ واحد با سرمایه گذاری ۲۲ هزار و ۴۵۱ میلیارد ریال و با اشتعالزایی حدود هفت هزار نفر اعلام کرد و گفت: در سالجاری پنج واحد معدنی راکد در استان احیا و به چرخه تولید بازگشتند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران شمار واحدهای تولیدی و صنعتی غیرفعال و راکد در این استان را ۲۶۰ واحد و شمار نیروی انسانی بیکار در این واحدها را نیز بیش از چهار هزار نفر اعلام کرد و گفت که احیای واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و یا غیرفعال به طور جدی در دستور کار است و بی شک از تمام ظرفیت ها و امکانات برای تحقق این مهم استفاده خواهد شد.

وی فرسودگی ماشین آلات واحدهای صنعتی و معدنی، قعط مکرر برق و همچنین نبود نیروی انسانی ماهر و متخصص در مازندران را از عمده مشکلات فراروی ذکرکرد و با بیان اینکه تامین اعتبار مورد نیاز برای نوسازی و بازسازی ماشین آلات واحدهای صنعتی و معدنی استان نیازمند اهتمام بیشتر مسئولان و همچنین بانک های عامل است، خاطرنشان کرد: واحدهای تولیدی و صنعتی استان با کمبود نیروی ماهر و متخصص مواجه اند و برای رفع این مشکل باید تدبیر خاصی اتخاذ شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به بیکاری بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی در این استان، تصریح کرد: دانشگاه ها، مراکز دانش بنیان و نظام های مهندسی مختلفی که در استان وجود دارد، می توانند در جذب نیروهای تحصیلکرده تاثیر گذار باشند.
وی بر لزوم تهیه شناسنامه نیروهای بیکار در استان تاکید کرد و با بیان اینکه برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده و همچنین رشد اقتصادی در استان یکهزار و ۷۲۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری مورد نیاز است، اظهار کرد: نقش بانک های عامل در تامین این میزان سرمایه بسیار مهم، حیاتی و اثرگذار است.

به گزارش ایرنا، ‌صنعت همواره در مازندران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و ۱۵ درصد از تولید ناخالص استان از این بخش است و دستکم سه هزار واحد صنعتی با اشتغال‌زایی مستقیم ۸۰ هزار نفر در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۶۱ واحد صنعتی در بخش ماشین‌آلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول به فعالیت هستند که نوسازی و روغن کاری چرخ دنده های این بنگاه های اقتصادی با تلاش دولت سیزدهم در دست اجرا است.

مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.

طبق آمارهای رسمی در استان مازندران ۲ هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد. سهم صنعت از مجموع اشتغال های موجود در مازندران ۳۰ درصد است.