روح الله بهشتیفرد روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت سوم مردادماه روز جهانی پیشگیری از غرق شدگی افزود: سال گذشته ۱۶ مورد غرق شدگی توسط آتش نشانی دزفول ثبت و اقدامات لازم برای کشف جسدها انجام شد.
وی تصریح کرد: غرق شدگی یکی از ۱۰ علت اصلی مرگ و میر برای افراد تا ۲۴ ساله است و کودکان زیر پنج سال بیشتر در معرض خطر هستند.
بهشتی فرپ به شهروندان توصیه کرد: هرگز پشت سدها، آبگیرها یا در کانالهای آب کشاورزی شنا نکنند و اگر به فنون شنا آشنا نیستند از جلیقه نجات استفاده کنند.
وی بر ضرورت پرهیز از شوخیهای بیمورد تاکید کرد و ادامه داد: بهترین مکان برای شنا کردن محلی است که ناجیان غریق حضور دارند.
مدیر گروه کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دزفول نیز گفت: متاسفانه تعداد آمار غرق شدگی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در دزفول روند افزایشی داشته است.
راضیه حلواییزاده بر ضرورت یادگیری مهارت شنا کردن تاکید و بیان کرد: اگر افراد به فن شنا تسلط ندارند در جاهایی که نجات غریق وجود ندارد شنا نکنند و وارد آبی که از عمق آن اطلاع ندارند، نشوند.
وی تصریح کرد: افراد باید هنگام قایقسواری تجهیزات ایمنی شنا مانند جلیقه نجات را به همراه داشته باشند و اگر هنگام شنا دچار گرفتگی عضلات شدند سریع از آب خارج شوند.
وی ادامه داد:برای پیشگیری از غرق شدگی در استخراها باید نردههای محافظ برای کودکان اطراف استخر نصب شود و کودکان در محیطهای آبی پرخطر، وان، استخر، حوض تنها رها نشوند.
مدیر گروه کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دزفول توصیه کرد : اگر افراد شنا بلد نیستند، برای نجات فرد غریق، وارد آب نشوند زیرا احتمال دارد آنها نیز دچار غرقشدگی شوند.
حلواییزاده ادامه داد: شهروندان از شنا در شب در مکانهای آبی پرخطر اجتناب و قبل از شنا از مصرف الکل، مواد روانگردان و داروهای خوابآور اجتناب کنند.
وی بیان کرد: افراد از ورود ناگهانی به آب سرد خودداری کنند زیرا به دلیل سرد بودن آب، احتمال سنکوپ و شوک دمایی وجود دارد.
وی تاکید کرد: افراد در آبهای کم عمق یا آبی که عمق آن را نمی دانند شیرجه نزنند زیرا احتمال ضربه مغزی یا آسیب به ستون فقرات و استخوانها وجود دارد ضمن اینکه افراد نباید توانایی خود را در شنا کردن، بیش از حد در نظر بگیرید زیرا یک سوم قربانیان غرقشدگی با فن شنا آشنایی کامل داشتهاند.