خرم آباد - ایرنا - دولت سیزدهم با تلاش شبانه روزی خدمات شایانی برای توسعه مناطق محروم و رونق اقتصادی لرستان از جمله در بخش های آبرسانی و شیلات انجام داد و چشم انداز بهره مندی ۳۰۰ روستا از آب آشامیدنی سالم و افزایش تولید ۱۶ هزار تنی بخش شیلات به ۴۸ هزار تن را ترسیم کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا هشتمین رییس جمهور ایران اسلامی و دولت سیزدهم ۱۲ مردادماه سال ۱۴۰۰ مدیریت اجرایی را در شرایطی تحویل گرفت که مشکلات عدیده و تلنبار شده ای از دولت های قبل در کشور وجود داشت که حاصل آن منجر به افزایش نرخ تورم، رکود اقتصادی، تعطیلی واحدهای تولیدی و گرانی مسکن و بسیاری مشکلات دیگر در سایر بخش ها شده بود اما دولت سیزدهم و رییس جمهور خستگی ناپذیر آن با تلاش های مداوم و کار شبانه روزی پای مشکلات کشور ایستاد و حاصل آن گره گشایی در مسایل اقتصادی، پایین آمدن نرخ تورم و فعالیت بسیاری از واحدهای اقتصادی و کارخانجات تعطیل و نیمه تعطیل شد.

یکی از مهمترین اقداماتی که در بدو فعالیت دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت تسریع در روند آبرسانی به روستاهای دارای مشکل بی آبی و یا کم آبی و طرح جهاد آبرسانی به روستاهای محروم بود، در این راستا انعقاد تفاهم‌نامه با قرارگاه امام‌حسن‌مجتبی (ع) برای آبرسانی به ۱۰ هزار روستای دارای تنش آبی در کشور و مبادله قرارداد عملیات اجرایی برای آبرسانی به هفت هزار و ۱۳۸ روستا در فاز نخست طرح "جهادآبرسانی" انجام و مقرر شد تا پایان دولت سیزدهم شاخص برخورداری از آب شرب روستایی در سراسر کشور به بیش از ۸۰ درصد ارتقا یابد.

اما در لرستان به گواه مردم و مسوولان وضعیت به مراتب سخت تر بود چراکه از جمله استان هایی است که در سال های گذشته چندان توجهی در حوزه های مختلف توسعه ای به آن نشده و نسبت به سایر استان های توسعه یافته عمق محرومیت ها در آن چشمگیرتر است.

از مجموع سه هزار روستای این استان از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون یکهزار و ۶۰۰ روستا تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب قرار گرفته است و سایر روستاها به دلیل مشکلاتی همچون سخت گذر بودن نتوانسته اند از این نعمت برخوردار شوند.

با آغاز طرح جهاد آبرسانی در کشور و حضور رییس جمهور شهید و دولتمردان دولت سیزدهم در لرستان دستورآبرسانی به ۳۰۰ روستای محروم این دیار در دستور کار شرکت آب و فاضلاب استان و بسیج سازندگی قرار گرفت و پیش بینی شد طی یک بازه زمانی سه ساله به سرانجام مطلوب برسد.

امروز با گذشت سه سال از عمر دولت سیزدهم و پس از شهادت آیت الله رییسی رییس جمهور محبوب و مردمی نه تنها فعالیت خدمت رسانی به مناطق محروم پایان نیافته بلکه با توجه به تاکیدات رییس جمهور شهید همچنان با تلاش شبانه روزی در حال انجام و حاصل آن لبخند رضایت بر لبان روستاییانی است که تا پیش از این از نعمت آب آشامیدنی برخوردار نبودند.

بهره مندی ۳۰۰ روستا از جهاد آبرسانی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان در این باره به ایرنا گفت: این استان حدود سه هزار روستا دارد و جزو هشت استان کشور از نظر تعداد جمعیت روستایی است.

یاسر اکبریان افزود: در ابتدای دولت سیزدهم تفاهم نامه ای در سطح وزارت نیرو با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) منعقد شد که مطابق این تفاهم نامه باید ظرف مدت ۳۰ ماه، تعداد ۱۰ هزار روستای محروم کشور از آب سالم و لوله کشی برخوردار شوند که سهم لرستان در مرحله اول این طرح ۱۲۵ روستا بود.

وی ادامه داد: با تامین چهار هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار طی انعقاد قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) با حضور نماینده سپاه و مسوول بسیج سازندگی مقرر شده است روستاهای محروم و فاقد آب شرب سالم استان، در یک بازه زمانی سه ساله تحت پوشش خدمات شرکت قرار گیرند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان با اشاره به پیگیری های مستمر مسوولان استانی و وزارتی جهت افزایش سهمیه استان افزود: با پیگیری های صورت گرفته تعداد روستاهای استان برای جهاد آبرسانی به ۳۰۰ مورد افزایش یافت.

آبرسانی به ۱۶۱روستای لرستان توسط دولت سیزدهم

اکبریان گفت: ۱۶۱ روستای محروم با جمعیتی بالغ بر ۷۸ هزار نفر در استان لرستان توسط دولت سیزدهم از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهره مند شده اند.

وی با اشاره به اینکه آبرسانی به روستاهای محروم در قالب جهاد آبرسانی و رفع محرومیت نیز در دست اقدام است، بیان کرد: برنامه‌ریزی شرکت آب و فاضلاب استان تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی به ۱۶۲ روستا تا پایان سال جاری است.

دولت سیزدهم در کنار آبرسانی به روستاهای لرستان، از وجود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه دائمی و فصلی در استان و بهره مندی از آب و هوای متنوع، غافل نشد و با سرمایه گذاری های منطقی در بخش شیلات، علاوه بر تکمیل طرح های نیمه تمام و ایجاد ظرفیت های جدید سرمایه گذاری، زیرساخت های این حوزه را نیز تقویت و آماده حضور سرمایه گذاران کرده است.

سالانه بیش از ۲۰۰ میلیون قطعه بچه ماهی در لرستان تکثیر و بیش از ۳۲ هزار تن انواع ماهی خوراکی از ۷۰۳ مزرعه تولید می شود در حالیکه به اذعان کارشناسان، این استان توانایی تولید بیش از ۵۰ هزار تن انواع ماهیان سردآبی و گرمابی را دارا است که می توان این توانایی را فرصتی بی نظیر برای ایجاد اشتغال پایدار در این استان غیرساحلی دانست.

ازین رو در دولت سیزدهم ساخت چندین مجتمع پرورش ماهی سردآبی، گرمابی و خاویاری در لرستان در دستور کار قرار گرفت و با همت بخش خصوصی و همکاری خوب مسوولان استان در آینده ای نزدیک اشتغال و تولید بسیار مناسبی را در بخش شیلات شاهد خواهیم بود.

مدیرکل شیلات لرستان در این باره به ایرنا می گوید: تولید آبزیان در این استان طی فعالیت دولت سیزدهم از ۱۶ هزار به ۳۲ هزار تن افزایش یافته است.

برنامه ریزی برای افزایش تولیدات بخش شیلات لرستان

کیارش بیرانوند افزود: لرستان از استان های برتر در زمینه شیلات است که برنامه ریزی برای افزایش تولیدات این استان به ۴۸ هزار تن در سال انجام و مقدمات راه اندازی پنج مجتمع آبزی پروری ماهیان سردآبی و خاویاری در این استان توسط دولت سیزدهم فراهم شده که عملیات تکمیل زیرساخت این مجتمع ها در حال انجام است.

وی با اشاره به پروژه های در حال اجرا و انجام شده شیلات لرستان توسط دولت سیزدهم، اظهار کرد: مجتمع پرورش ماهیان خاویاری "سپیددشت" یکی از پروژه هایی است که زیرساخت های آن با هشت هزار میلیارد ریال تکمیل شده است و با ظرفیت اشتغال ۵۰۰ نفر به بخش خصوصی واگذار می شود.

مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به مجتمع پرورش ماهیان خاویاری "درب گنبد" نیز اظهار داشت: این طرح ابتدای سال ۱۴۰۰ کلنگ زنی و امسال زیرساخت های آن تکمیل و آماده واگذاری به متقاضیان بخش خصوصی شده که ظرفیت اسمی آن ۵۰۰ تن است و اشتغال ۱۰۰ نفری را به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد کرد.

بیرانوند تصریح کرد: همچنین ظرفیت اسمی مجتمع پرورش ماهیان سردآبی "شول آباد" ۲ هزار تن است و ۴۰۰ فرصت شغلی را در منطقه ایجاد خواهد کرد که زیرساخت های فاز نخست آن نیز در حال آماده سازی است.

وی در خصوص مجتمع پرورش ماهی "رنگین بان" پلدختر افزود: این مجتمع با ظرفیت ۱۵۰ شغل توان تولید یک هزار تن ماهی خاویاری را خواهد داشت که امسال کلنگ زنی شده و زیرساخت های آن در حال اجراست و تا پایان سال تکمیل و به بخش خصوصی واگذار می شود.

وی اضافه کرد: مجتمع پرورش ماهی "رومشکان" نیز ظرفیت تولید ۲ هزار تن ماهی را داشته و ایجاد اشتغال ۴۰۰ نفری را به همراه خواهد داشت که امسال کلنگ زنی شده است و پیمانکاران این مجموعه در حال فعالیت هستند.