دکتر محمدرضا اکبری روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: شهروندان در روزهای آلوده تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بیمورد در معابر شهری خودداری کنند.
وی افزود: بیماران قلبی، ریوی و مبتلایان به آسم در فضاهای باز فعالیت نکنند و در صورت تشدید علائم به مراکز درمانی مراجعه کنند.
اکبری با تاکید بر اینکه افراد از هرگونه پیادهروی در روزهای آلوده خودداری کنند، گفت: نوشیدن مایعات به ویژه آب در شرایط آلودگی هوا، باعث شستشوی دستگاه گوارش میشود و عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را نیز از بین میبرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: ترافیک و تنفس هوای آلوده سرعت ابتلا به آسم در کودکان را افزایش میدهد و موجب کاهش سطح اکسیژن خون میشود بنابراین در شرایط آلودگی هوا ضمن نگهداری کودکان در منزل، پنجرهها را بسته و از سیستم تهویه مطبوع استفاده کنید.
اکبری خاطرنشان کرد: هنگام آلودگی هوا شهروندان از میوه و سبزیهای تازه بیشتر استفاده کنند زیرا که آنتیاکسیدان و ترکیبات ضد سرطان موجود در میوهها و سبزیها نقش حیاتی در سلامت ریهها و کاهش اثر آلایندههای هوا دارند.
براساس آمار محیط زیست خراسان شمالی، شاخص آلودگی هوای بجنورد امروز (جمعه) به عدد ۴۰۰ رسید.
در شاخص سنجش هوا وضعیت صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای همه گروههای سنی، ۲۰۱ تا ۳۰۰ خیلی ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک و بحرانی است.
براساس این گزارش در شاخص سنجش هوا وضعیت صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای تمام گروه های سنی، ۲۰۱ تا ۳۰۰ خیلی ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک و بحرانی است.
کارشناسان می گویند گرد و غبار علت مهم آلودگی هوای بجنورد است، اطراف شهر بجنورد عرصه فعالیت سنگ شکن ها، کارخانه آسفالت و دیگر واحدهای آلاینده فعالیت می کنند.
کاسه ای بودن شهر بجنورد و وارونگی هوا سدی در برابر رفع آلودگی هوا است از این رو باید اقدامات پیشگیرانه مورد توجه باشد.
آلودگی هوای مرکز خراسان شمالی تنها در یک نقطه از بجنورد قابل سنجش و اندازه گیری است و تنها ایستگاه سنجش آلودگی هوای مرکز استان در جوار اداره کل حفاظت محیط زیست مستقر است.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر در شمالشرق کشور واقع است.