حسین وحیدا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغهای شرق اصفهان متشکل از درختان مثمر است و باید برای آبیاری آنها و تخصیص آب از رودخانه زاینده رود به این منظور اقدام شود.
وی اضافه کرد: بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی شرق اصفهان نیز با محوریت طرحهای تغییر الگوی کشت و تولیدات کم آببر، زیر کشت رفته است و برای این اراضی هم باید سهمی از رودخانه زاینده رود در نظر گرفته شود.
وحیدا تصریح کرد: بر اساس جلسات کشاورزان با مسوولان امر قرار شده بود ۲۶ میلیون متر مکعب آب از محل سد زاینده رود که در دوران کشت غله امسال و تخصیص آب از رودخانه صرفه جویی کرده بودیم و به نوعی طلب ما است، در این زمان در اختیارمان قرار بگیرد تا بتوانیم باغها و مزارع را آبیاری کنیم اما تا الان محقق نشده است.
وی اظهار داشت: بر همین اساس شماری از کشاورزان شرق اصفهان با چند نوبت تجمع مقابل ساختمان استانداری و شرکت آب منطقهای این میزان آب را مطالبه کرده بودند تا راهی برای نجات درختان و باغها پیدا شود.
به گزارش ایرنا، زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر بدلیل برداشتهای بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست با خشکی مواجه شده است.