به گزارش ایرنا، ساخت و بهره برداری یک میلیون تن سیلوهای مکانیزه غلات در دولت سیزدهم در سازمان بنادر و دریانوردی به انجام رسید.
برپایه این گزارش، ساخت و تامین ۲۹۲ فروند شناور دریایی و تجهیزات استراتژیک بندری از جمله مهمترین اقدامات انجام شده زیربنایی در سازمان بنادر است.
لایروبی و احیای خلیج گرگان و بندر ترکمن
به گزارش ایرنا، اسفند ماه ۱۴۰۰ آیتالله رئیسی در سفر استانی نخست دولت مردمی راهی خلیج گرگان و جزیره آشوراده شد و پس از شنیدن نظر کارشناسان، دستور صریح و شفاف آغاز عملیات لایروبی و نجات بخشی خلیج گرگان را صادر کرد. چند روز بعد سازمان بنادر و دریانوردی با آغاز عملیات هیدروگرافی و بهروزرسانی نقشههای میدانی، مقدمات اجرای یکی از بزرگترین پروژههای زیست محیطی کشور را محقق کرد. در ادامه با ترک تشریفات اداری و با ورود قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ع) عملیات رسوب برداری از کانال آشوراده آغاز شد تا حیات به خلیج گرگان برگردد.
طی ماهها تلاش و پیگیری مستمر دولت و مشارکت قرارگاه خاتمالانبیا لایروبی کانالهای ارتباطی بهویژه کانال آشوراده انجام و خلیج گرگان احیا شد.
کانال آشوراده به طول ۹ کیلومتر جزئی از مهمترین مسیر انتقال آب دریای خزر به خلیج گرگان است که با حضور رئیسجمهور به طور کامل به بهرهبرداری رسید. با بازگشایی کانال آشوراده و ورود آب دریا به خلیج گرگان، موانع مسیر منتهی به اسکلههای تجاری و تفریحی مرتفع شد و شناورهای سبک میتوانند به راحتی از اسکلهها در مسیر جزیره آشوراده تردد داشته باشند.
جلوگیری از ایجاد گرد و غبار و ایجاد کانون ریزگرد ناشی از خشک شدن خلیج گرگان، ارتقای کیفیت و کاهش شوری آب خلیج گرگان، حفظ همه ارگانیسمهای زیستمند موجود در آن و احیای حوضچه بندر ترکمن و نصب و راهاندازی اسکله شناور بهمنظور رونق گردشگری از دیگر مزایا و فواید احیای خلیج گرگان برای مردم منطقه و استان گلستان است.
توسعه ناوگان کشتی دریای خزر به ۳۱ فروند
توسعه ناوگان کشتی دریای خزر به ۳۱ فروند از جمله دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه است. سن ناوگان تجاری تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران ۱۹ سال است. در سه سال گذشته تعداد ۳۱ فروند کشتی در ناوگان دریای خزر اضافه شده و علاوه بر آن در دریاهای جنوب، شرکتهای بخش خصوصی اقدام به خرید کشتیهای مختلف کردهاند.
همچنین بهرهبرداری از ترمینال فاز ۳ کانتینری شهید رجایی، ساخت و بهره برداری بندر خمیر، ساخت و بهره برداری بندر سیریک، ساخت بندر نخل ناخدا، ساخت بندر چمخاله، ساخت بندر بوموسی، ساخت بندر اروندکنار، احداث بنادر گناوه، دیلم، چوئبده، اروندکنار و بوالخیر، در دولت سیزدهم قابل اشاره است.