به گزارش روز سهشنبه روابط عمومی این شرکت، " جلال علمدار " با اشاره به افزایش دما در فصل تابستان و گرایش مشترکان به استفاده از وسایل سرمایشی نظیر کولرهای آبی افزود: در استان حدود ۴۰۰ هزار کولر آبی روشن میشود که هر کولر در صورت نداشتن سایبان حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ لیتر در شبانه روز آب مصرف میکند که این میزان مصرف آب در دور تند کولر به ۷۰۰ لیتر در شبانه روز افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه افزایش درجه حرارت هوا در روزهای اخیر زمان استفاده از تاسیسات سرمایشی را افزایش داده است افزود: با ورود به فصل گرم سال و اختصاص بخش عمدهای از مصرف آب در تاسیسات سرمایشی و کولرها، ضرورت مدیریت مصرف بیش از پیش احساس میشود.
تعویض به هنگام پوشالها و استفاده از پوشالهایی با قدرت آبگیری بیشتر راندمان کار این تاسیسات سرمایشی را بیش از پیش افزایش میدهداین مسئول با توضیح اینکه رعایت برخی نکات میتواند به مدیریت مصرف آب در هنگام استفاده از سیستمهای سرمایشی کمک کند اظهار کرد: استفاده از سیستمهای سرمایشی نظیر کولرهای آبی نیازمند توجه به برخی نکات است که از جمله این موارد میتوان به تراز بودن یا وضعیت مکانی کولر اشاره کرد.
علمدار با اشاره به اینکه نصب سایبان بر روی کولر تا ۲۰۰ لیتر در شبانه روز مصرف آب را کاهش میدهد ادامه داد: نصب سایبان در فاصله ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتری از سقف کولر و جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید میتواند در تنظیم عملکرد این تاسیسات اثرگذار باشد ضمن اینکه میتوان با بازدید و سرویس دورهای کولرها از هدر رفت آب جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه جلوگیری از نشتی شیر، شلنگ تامین آب و اتصالات کولر ضمن تنظیم شناور میتواند مصرف آب در کولرها را به حداقل برساند یادآور شد:تعویض به هنگام پوشالها و استفاده از پوشالهایی با قدرت آبگیری بیشتر راندمان کار این تاسیسات سرمایشی را بیش از پیش افزایش میدهد .
مدیرعامل شرکت آبفای استان، انتخاب کولر مناسب متناسب با متراژ فضا و شرایط آب و هوایی منطقه، عایق کردن کانال کولر برای جلوگیری از هدر رفتن سرما در اثر تابش مستقیم نور خورشید، تمیز کردن و رفع اشکالات کولر پیش از شروع به کار آن در فصل گرما و پرهیز از روشن نگه داشتن مداوم کولر در طول روز را از دیگر راهکارهای کاهش مصرف آب اعلام کرد.
علمدار از شهروندان خواست در شرایطی که همه تاسیسات تامین آب در سراسر استان با تمام توان در حال تامین آب شرب شهروندان هستند، مشترکان با مدیریت مصرف آب و پرهیز از مصارف غیرضروری شرکت آب و فاضلاب را در تامین و توزیع پایدار آب یاری کنند.
در سال گذشته حدود ۱۴۳ میلیون مکعب آب در استان تولید شده که ۲۵ میلیون مکعب آن توسط کولرهای آبی مصرف شده است.
سه تا پنج درصد افزایش مصرف آب با هر یک درجه افزایش دما
مدیرعامل شرکت آبفای استان یزد گفت: یک درجه افزایش دما بالای ۴۰ درجه به طور میانگین باعث افزایش مصرف آب به میزان سه تا ۵ درصد شده است.
علمدار افزود: بر اساس گزارشهای سازمان هواشناسی در دو هفته پیش رو شاهد افزایش بیسابقه دما در سراسر کشور هستیم که استقرار توده هوای گرم و به دنبال آن افزایش چشمگیر دمای هوا موجب افزایش فزاینده مصرف آب طی روزهای اخیر شده است.
وی با بیان اینکه تغییرات مصرف آب متناسب با دما در آستانههای متفاوت دمایی متفاوت است گفت: بر اساس مطالعات انجام شده از سوی شرکت مهندسی کشور در آستانه اول ۱۴ درجه با مثبت یا منفی ۲ درجه تغییرات دما اثری بر مصرف ندارد، در آستانه دوم ۳۰ درجه با مثبت و منفی ۲ درجه تغییرات مصرف و دما خطی است و در آستانه سوم دمای بالاتر از ۳۰ و به ویژه ۴۰ درجه تغییرات کم دما باعث افزایش زیاد مصرف آب میشود.
این مسئول، راهکار آبفا برای عبور از این شرایط سخت را مدیریت و کاهش مصرف دانست و بر پرهیز از مصارف غیر ضرور شهروندان از جمله پرهیز از شست و شوی خودرو، حیاط و مشاعات ساختمان، استفاده حداکثری از ظرفیت ماشینهای ظرفشویی و لباسشویی، رعایت ساعت مناسب برای آبیاری گیاهان و کاهش مدت زمان استحمام به پنج دقیقه تاکید کرد.
علمدار اظهار داشت: بر اساس آخرین اطلاعات ثبت شده مصرف خانگی شهرهای استان ۱۵۹ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز اعلام شده است که این رقم در شهر یزد به ۱۶۵ لیتر در شبانه روز میرسد.
وی تداوم تامین آب شرب را با همراهی مشترکان ممکن دانست و از مشترکان خواست که طی روزهای آینده از مصارف غیرضروری خودداری کنند.
یزد یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و شمار مشترکان شرکت آبفای استان ۶۵۰ هزار نفر اعلام شده است.