محمود مظلومی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از مجموع کود توزیعی، حدود چهار هزار تن در ارومیه، حدود ۱۵ هزار تن در شهرستانهای جنوب استان و هفت هزار تن در شهرستانهای شمال استان توزیع شده است.
وی اضافه کرد: این مقدار کود توزیعی شامل ۲۲ هزار تن کود ازته، ۲ هزار تن کود فسفات و حدود ۲ هزار تن کود پتاس بوده که توسط کارگزاران مجاز شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در سطح استان توزیع شده است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: برای حمایت از کشاورزان باید الگوی کشت بر اساس اصول و ضوابط کشت استان نهادینه شود تا بتوان محصولاتی که امکان دریافت کود یارانهای را دارند، شناسایی و کود مورد نیاز کشاورزان که الگوی کشت را رعایت میکنند ، تأمین شود.
مظلومی اظهار کرد: توزیع کود یارانهای از طریق سامانه کنترل و پایش مواد کودی در استان به منظور تسهیل در فرآیند توزیع هدفمند، مصرف بهینه کود کشاورزی، حذف واسطهها و صدور حوالههای فیزیکی انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه سامانه پایش کودی به سامانه جامع پهنهبندی و مدیریت دادههای کشاورزی متصل است، گفت: تخصیص کود به کشاورزان بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع پهنهبندی انجام می گیرد.
وی افزود: کود یکی از عوامل مهم در تولید محصولات کشاورزی است و استفاده از کود مناسب، شرایط بهبود خاک و افزایش تغذیه بهینه گیاهان، افزایش عملکرد و کاهش ضایعات محصولات را نیز فراهم میکند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه استفاده نادرست از کودها منجر به آلودگی خاک و آب می شود، افزود: توزیع کودها به صورت یارانهای و با نظارت مناسب میتواند به حفظ محیط زیست و پایداری منابع طبیعی کمک کند.
به گزارش ایرنا این استان سالانه نیازمند ۲۴۹ هزار تن کود کشاورزی برای مصرف در اراضی زراعی و باغی است.
بر اساس تصمیم وزارت جهاد کشاورزی، به تمامی محصولات کشاورزی مطابق با الگوی کشت استان کودهای یارانهای ازته، فسفاته و پتاسه تخصیص پیدا میکند.
تمامی محصولات معرفی شده به عنوان الگوی کشت در استان مشمول دریافت کود یارانه ای هستند،و به محصولات اساسی گندم، جو و کلزا، نیز کود یارانه ای در طی سال تخصیص مییابد.