به گزارش روز دوشنبه ایرنا از این شبکه خبری، با وجود تکرار ادعای شکست و حذف فیزیکی بخش گسترده ای از نیروهای حماس در باریکه غزه از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تقریباً نیمی از گردانهای نظامی حماس در شمال و مرکز این باریکه، برخی از قابلیتهای جنگی خود را بازسازی کردهاند.
سیانان افزود: نتیجه تحقیقات انجام شده از سوی "پروژه تهدیدات حیاتی" وابسته به مؤسسه «امریکن اینترپرایز»، «مؤسسه مطالعات جنگ»، که پس از بررسی تحلیلها و اظهارات و بیانیههای نظامی اسرائیل و حماس، فیلمبرداری از میدان جنگ و مصاحبه با کارشناسان و شاهدان عینی به دست آمده، ادعاهای نتانیاهو را مورد تردید قرار داده است.
این تحقیق که فعالیتهای حماس را تا ماه ژوئیه (تیر) پوشش میدهد، نشان داد که این گروه فلسطینی از منابع موجود در میدان جنگ استفاده موثری کرده است. بر اساس تحلیلهای جدید، چندین واحد نظامی حماس، در مناطق کلیدی پاکسازی شده توسط ارتش اسرائیل پس از نبردهای شدید و بمباران شدید، دوباره احیا شده و بقایای گردانهای خود را بار دیگر منسجم کرده اند.
برایان کارتر، مدیر بخش خاورمیانه «پروژه تهدیدات حیاتی» (CTP)، که تحقیق مشترک با «موسسه مطالعات جنگ» (ISW) در مورد الگوهای فعالیت نظامی حماس و اسرائیل را سرپرستی کرده است در این زمینه گفت: اسرائیلیها میگویند که برخی جاها را (در باریکه غزه) پاکسازی کردهاند، اما این مناطق را کاملاً پاکسازی نکردهاند، در واقع آنها اصلاً این رزمندهها را شکست ندادهاند.
این گزارش افزود: سیانان هزاران ادعای گردانهای قسام و ارتش اسرائیل را بررسی و تعداد زیادی ویدئو از نبردهای غزه در ماههای اخیر را برای راستیآزمایی و تجزیه و تحلیل یافتههای این اندیشکدههای مستقر در آمریکا، مورد بررسی قرار داد. مصاحبه با منابع نظامی اسرائیلی و غیرنظامی فلسطینی در غزه نیز به تأیید روندهای نشان داده شده در تحقیقات آنها کمک کرد.
پیتر منصور، سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده که قبلاً در عراق خدمت کرده بود، در این زمینه گفت: اگر گردان های حماس تا حد زیادی نابود شده بودند، نیروهای اسرائیلی همچنان در حال جنگ نبودند. وی افزود: این واقعیت که آنها (نیروهای اسرائیلی) هنوز در غزه می جنگند و همچنان در تلاش برای از بین بردن عناصر گردان های حماس هستند، از نظر من به این معنا است که نخست وزیر نتانیاهو اشتباه می کند و توانایی حماس برای بازسازی نیروهای جنگی خود کاهش نیافته است.
به گزارش ایرنا، با گذشت بیش از ۳۰۰ روز از آغاز تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبهروز بیشتر در بحرانهای داخلی و خارجی خود فرو میرود.
این در حالی است که وزارت بهداشت فلسطین نیز جدیدترین آمار شهدا و مجروحان جنایتهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه را منتشر و اعلام کرد که از ابتدای عملیات طوفان الاقصی (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) تاکنون، بیش از ۳۹ هزار و ۵۰۰ نفر در این منطقه به شهادت رسیدهاند.
وزارت بهداشت فلسطین همچنین تعداد مجروحان این جنایات را بیش از ۹۱ هزار نفر اعلام کرد.