سنندج- ایرنا- استاندار کردستان بر لزوم ارتباطات فناورانه و ایجاد شبکه فن بازار در بخش‌های مختلف صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری با هدف توسعه سریعتر این حوزه‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز سه شنبه در بیست و دومین نشست سراسری فن بازار منطقه ای و تخصصی کشور در سنندج اظهار کرد: ایجاد شبکه فن بازار در حوزه صنایع کوچک کشور و استان کردستان، کار بسیار ارزشمندی است که باید به حوزه‌های دیگر نیز انتقال یابد.

وی ایجاد شبکه فن باز در بخش صنعت را یک جنبش نرم افزاری دانست و افزود: در دولت ها و دوره های مختلف، به واسطه عدم تغییر ذهنیت ها و بروز نبودن، آسیب هایی به حوزه صنعت وارد شد که باید اصلاح می شد و ایجاد شبکه فن بازار، می تواند این نقصان را جبران کند.

استاندار کردستان بر لزوم تبدیل شرکت شهرک های صنعتی از نقش بنگاه واگذاری زمین به تولید کننده و انتقال دهنده فناوری و ایجاد یک شبکه بزرگ فناوری تاکید کرد.

زارعی کوشا واژه محرومیت را برای کردستان نامناسب خواند و یادآور شد: استان دارای ظرفیت های فوق العاده حوزخ معدن، صنعت، کشاورزی و گردشگری است که برای شکوفایی نیازمند توجه به فناوری است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به این هم اشاره کرد که در ۲ سه سال گذشته اقدامات خوبی در استان انجام شده و نرخ بیکاری از ۱۴ درصد به هشت درصد در سال گذشته رسید.

مشاور رئیس پارک فناوری پردیس هم در این نشست عامل اقتدار، اشتغال و رفاه مردم را بحث توجه به فناوری دانست و افزود: در کشور از ابتدای انقلاب تا کنون تلاش زیادی برای توسعه در بخش فناوری انجام و شرکت های دانش بنیان ایجاد شد و با پژوهش های مهم به جایگاه خوبی در زمینه فناوری رسیدیم.

کمال محمدی به برنامه ریزی برای ایجاد شبکه فن بازار در استان ها اشاره کرد و یادآور شد: وظیفه این فن‌بازارها، مدیریت و جمع‌آوری اطلاعات مرتبط با دستاوردها و نیازهای فناوری منطقه، برای تسهیل در مبادلات فن آوری و ارائه انواع خدمات تخصصی مرتبط با آن است که با توسعه شبکه جامعی از متخصصین و نهادهای علمی و تحقیقاتی صنعتی و دانشگاهی می تواند نیازمندی های صنایع و بنگاه های اقتصادی را تامین کند و یا بهترین منابع پاسخ به تقاضاهای آنان را در دسترس قرار دهد.

وی ایجاد بانک اطلاعات فناوری‌های هر استان و همچنین تعامل آنها در قالب یک ساختار ملی و جلوگیری از موازی‌کاری و هزینه‌کرد مجدد و تلاش در راستای همگرا کردن و هم‌افزایی فعالیت ها را از جمله مزایای شبکه فن بازارهای منطقه ای عنوان کرد.

ضرورت شناساندن ظرفیت های کردستان به شبکه فن بازار

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم در این نشست بر لزوم ترسیم و ایجاد فناوری در استان به ویژه حوزه صنایع، اظهار کرد: شرکت شهرک های صنعتی استان سال گذشته برای پررنگ شدن بخش نرم افزاری در صنایع، رویدادی با تمرکز بر صنایع خودرویی برگزار و ۱۳ نیاز فناورانه حوزه صنایع خودرویی شناسایی شد.

حمیدرضا امانی افزود: توانستیم سال گذشته آن رویداد را به خوبی برگزار و در ادامه مسیر، فرهنگ تزریق فناوری را در صنایع کوچک دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه باید ظرفیت های استان به اهالی فن بازار شناسانده شود، ادامه داد: کردستان با ظرفیت خوب در بخش کشاورزی، مرز و منابع خدادادی از بهترین پتانسیل‌های بالقوه برای توسعه در زمینه فناوری است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان به شهرک‌های ویژه ساخت لوازم خانگی و برقی در بانه اشاره داشت و بر لزوم استفاده از فناوری برای توسعه صنعت در استان تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، در راستای اجرای بند ۴ اساسنامه سازمان و در راستای تأمین نیازهای فناوری صنایع، نفوذ فناوری های نوین در آنها و بهبود فرآیند مبادلات فناوری و ارتقای خدمات این حوزه متعاقب امضای تفاهم نامه همکاری فی مابین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و پارک فناوری پردیس ایجاد و راه اندازی فن بازارهای منطقه ای از سال ۱۳۹۲ در دستور کار سازمان قرار گرفت و در سال ۱۳۹۳ پیرو امضای تفاهم نامه مذکور قرارداد واگذاری دفتر فن بازار منطقه ای استان بین این شرکت و فن بازار ملی ایران بسته شد.

بیست و دومین نشست سراسری فن بازار منطقه ای و تخصصی کشور با حضور ۳۰ استان کشور به مدت ۲ روز در سنندج برگزار خواهد شد.