تهران- ایرنا-انتخاب «یحیی سنوار» به‌عنوان رئیس دفتر سیاسی جدید حماس بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های اروپایی و آمریکایی داشته و ابعاد گوناگون این انتخاب و پیامدهای آن مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در پی ترور اسماعیل هنیه و به شهادت رسیدن این رهبر گروه مقاومت حماس بدست رژیم صهیونیستی، یحیی سنوار به عنوان جانشین وی معرفی شد.

در همین ارتباط خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در مطلبی، سنوار را مغز متفکر حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) حماس به سرزمین های اشغالی خواند و انتخاب وی را به عنوان رهبر جدی حماس، نشانه ای از تمایل این گروه مقاومت برای تداوم جنگ حتی پس از ترور هنیه دانست.

این خبرگزاری در ادامه انتخاب سنوار به عنوان رهبر جدید را «نشانه‌ای دراماتیک از قدرت گروه مبارز فلسطینی» پس از ترور هنیه توصیف کرد.

پایگاه خبری آمریکایی «اکسیوس» نیز با پرداختن به انتخاب این رهبر جدید در تیتری نوشت: حماس معمار حملات ۷ اکتبر را به عنوان رهبر جدید معرفی کرد.

این پایگاه خبری در ادامه افزود: انتخاب سنوار به عنوان رهبر حماس، موقعیت وی را به عنوان یکی از تصمیم گیرندگان اصلی و یا حتی تنها تصمیم گیرنده این گروه مقاومت در داخل مرزهای فلسطین و دیگر مناطق تثبیت می سازد.

شبکه خبری انگلیسی «اسکای» هم با پرداختن به این موضوع نوشت: انتخاب سنوار به عنوان جانشین هنیه در حالی است که برخی این رهبر جدید را در مقایسه با سلف خود دارای مواضع سخت تری می دانند.

یک کارشناس در همین زمینه به اسکای نیوز گفت: وی روزنامه های اسرائیل را هر روز می خواند. درک بهتری از اسرائیلی‌ها نسبت به آنچه که آنها از وی ارائه می کنند، دارد و با حملات ۷ اکتبر نشان داد که توانایی بهتری در فریب و غافلگیر کردن آنها دارد.

روزنامه انگلیسی «گاردین» در واکنش به معرفی رهبر جدید حماس، سنوار را معمار حملات ۷ اکتبر معرفی کرد و نوشت: حماس یحیی سنوار را در حالی به عنوان به عنوان رئیس جدید دفتر سیاسی خود معرفی کرده که بیم از جنگی فرامنطقه ای پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران بیش از پیش افزایش یافته است.

شبکه تلویزیونی «فرانس-۲۴» فرانسه نیز با بازتاب خبر انتخاب سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی جدید حماس در تیتری مانند سایر رسانه های خارجی وی را مغز متفکر حملات ۷ اکتبر خواند و نوشت: حماس با انتخاب سنوار پیام مهمی به اشغالگران فرستاد و آن این است که راه مقاومت ادامه دارد.

شبکه خبری «ان بی سی» آمریکا هم با تیتر «حماس، یحیی سنوار را پس از ترور اسماعیل هنیه به عنوان رهبر جدید معرفی کرد» به این خبر واکنش نشان داد و نوشت: اویخای ادرعی سخنگوی نیروهای نظامی اسرائیل در واکنش به این خبر، انتخاب وی را به عنوان رهبر حملات ۷ اکتبر محکوم کرد.

روزنامه آمریکایی «واشنگتن تایمز» هم در مطلبی نوشت: انتخاب سنوار به عنوان رهبر جدید حماس «چوب لای چرخ گذاشتن» مذاکرات آتش بس است و سپس مدعی شد: این اقدام تحریک آمیز می تواند تنش ها را بیشتر و امیدهای آمریکا برای آتش بس را پیچیده کند.

روزنامه پرشمارگان «واشنگتن پست» هم با پرداختن به این انتخاب، سینوار را رهبری «زیرک» و «معمار حملات ۷ اکتبر» خواند و افزود: معرفی وی به عنوان رهبر جدید نقش وی را در کنترل گروهی مقاومت مستقر در غزه تثبیت می سازد.

شبکه تلویزیونی «سی ان ان» در واکنش به انتخاب سنوار این پرسش را مطرح کرد که «انتخاب معمار حملات ۷ اکتبر چه معنایی برای مذاکرات آتش بس می تواند داشته باشد؟»

این شبکه آمریکایی سپس افزود: انتصاب سنوار به عنوان شخصیتی که دارای مواضع سخت تر است، می تواند سبب عدم اطمینان بیشتر در مذاکرات آتش بس شود که پس از ترور هنیه برهم خورده بود.

روزنامه «نیویورک تایمز» هم در مطلبی یحیی سنوار را برنامه ریز اصلی حملات ۷ اکتبر و «طراح استراتژی نظامی» این گروه مقاومت نامید و انتخابش را به ویژه در گرماگرم افزایش تنش های منطقه‌ای پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران موضوع مهمی ارزیابی کرد و این امر را بر مذاکرات آتش بس اثرگذار توصیف نمود.

روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» هم در واکنش به این انتخاب نوشت: انتصاب سنوار می‌تواند موضع دو طرف را در مذاکرات آتش‌بس تشدید کند.

این روزنامه در ادامه افزود: انتخاب سینوار احتمالا از سوی اسرائیل به‌عنوان اقدامی تحریک‌آمیز تلقی می‌شود و تهدیدی برای پیچیده‌تر کردن تلاش‌های متوقف‌شده آمریکا برای آتش بس خواهد بود.