قم- ایرنا - دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت‌ پایبندی به اخلاق و صداقت را برای ایجاد اعتماد در جامعه ضروری دانست و گفت: یک خبرنگار در تراز انقلاب اسلامی باید در انعکاس واقعیت‌های جامعه، در نهایت صداقت و انصاف عمل کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام‌ رضا رمضانی روز چهارشنبه در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار در سالن اجتماعات مجمع جهانی اهل بیت در قم با تبیین برخی بایدها و نبایدهای رسانه‌ای در جمهوری اسلامی اظهار داشت: وظیفه یک رسانه در جمهوری اسلامی که ام‌القرای جهان اسلام است، تزریق و ترویج امید به آینده کشور و پرهیز از ناامیدی می‌باشد.

وی در ادامه افزود: متاسفانه افتخار برخی از رسانه‌ها، ترویج ناامیدی است، کشور دستاوردهای بسیار بزرگی داشته‌است، اما راه زیادی را نیز برای رسیدن به عدالت همه جانبه در پیش داریم.

رمضانی با بیان اینکه آرامش روانی و پرهیز از تنش‌های غیرضروری باید از سوی رسانه‌ها مورد توجه قرار گیرد یادآور شد: گاهی برخی رسانه‌ها، مسائل کوچک را بزرگ جلوه می‌دهند.

عضو خبرگان رهبری همچنین با تاکید بر رعایت صداقت و انصاف در خبررسانی تصریح کرد: صداقت که در قرآن نیز مورد تاکید قرار گرفته، مطابق با فطرت انسان است.

وی با بیان اینکه پایبند نبودن به اصول اخلاقی و صداقت موجب بی‌اعتمادی جامعه می‌شود گفت: در نظام‌های ماکیاولیستی و منفعت‌طلبانه، هیچ پایبندی به این اصول وجود ندارند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت گفت: رسانه در تراز انقلاب اسلامی باید در نهایت صداقت و انصاف، واقعیت‌های جامعه را انعکاس دهد.

وی جهت‌گیری رسانه‌های در جمهوری اسلامی به سمت عدالت‌محوری عقلانی را ضروری دانست و بیان داشت: این مساله در همه جا خود را نشان می‌دهد، عده‌ای دنبال صلح هستند، ولی صلح مطلق را مطرح می‌کنند، غافل از آنکه در هیچ آیه و روایتی به صلح مطلق اشاره نشده‌است.

عضو خبرگان رهبری در ادامه بیان کرد: صلح باید بر محور عدل باشد، اگر رسانه‌ها این موضوع را خوب تحلیل کنند، موضوع مقاومت نیز درست تحلیل خواهد شد.

رمضانی در بخشی از سخنان، ارتقا سواد رسانه‌ای جامعه را از وظایف رسانه‌ها در نظام‌اسلامی ذکر کرد و گفت: افزایش سواد رسانه‌ای، ابزار بسیار مهمی برای مقابله با تحریف‌های رسانه‌ای است.

وی اظهار کرد: تحریف رسانه‌ای به‌ویژه از سوی غول‌های رسانه‌ای دنیا به شکل زیادی صورت می‌گیرد.

رمضانی افزود: از سوی رسانه‌های خارج کشور، تحریف‌های بسیاری انجام شده، برخی هم متاسفانه این تحریفات را می‌پذیرند و اخبار رسانه‌های تحریف‌کننده را مرجع خبری خود قرار می‌دهند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت در ادامه سخنان یادآور شد: شناسایی خط خبری و هجمه‌های دشمن و مقابله با آن، نیازمند یک کار پژوهشی و تعامل با مجموعه‌های پژوهشی است.

وی همچنین آموزش مهارت‌های زندگی را نیز از وظایف رسانه‌ها عنوان کرد و گفت: رسانه‌ها باید در جهت فعالیت‌های آموزشی، تربیتی، ترویج فضائل اخلاقی و دین‌داری عقلانی با عقلانیت دینی گام بردارند.

رمضانی رصد دقیق خط رسانه‌ای دشمن را از وظایف رسانه‌های کشور دانست و بیان داشت: رسانه‌ها بر همین اساس، محتوی تولید نموده و به مخاطبان عرضه کنند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت با بیان این مطلب که رسانه‌های بیگانه در حال القای ۲ قطبی دین‌داری و بی‌دینی هستند گفت: این مساله در عرصه سیاسی نیز نمود عینی پیدا کرده است، و این رسانه‌ها تلاش می‌کنند جامعه را به دو گروه ملتزم به دین و مخالف با دین تقسیم کنند.

وی تاکید کرد: این دو قطبی خطرناک‌ترین دو قطبی و خیلی خطرناک‌تر از دوقطبی‌های اصلاح‌طلب و اصول‌گرا است.

رمضانی با بیان اینکه اکنون دشمن به شدت به دنبال ایجاد دو قطبی دین‌داری و بی‌دینی است گفت: دشمن چون از اعتراض‌های خیابانی ناامید شده، به دنبال تغییر فکر و فرهنگ جامعه است.

وی با بیان این نکته که برای مقابله با هجمه‌های فرهنگی و تبلیغاتی دشمن باید همه فعالیت‌های‌مان بر اساس فرهنگ انجام شود گفت: کارهای اقتصادی و سیاسی ما نیز باید فرهنگی باشد و همه کسانی که در راس امور هستند نیز یک نگاه فرهنگی با آموزه‌های دینی در حوزه‌های مختلف داشته باشند.

وی همچنین القای بی‌تدبیری و ناکارآمدی را از جمله فعالیت‌های مخرب رسانه‌ای دشمن ذکر کرد و گفت: این اقدام‌ها صرفا برای حضور پیدا نکردن مردم در صحنه‌های گوناگون و در نتیجه ایجاد عدم مشروعیت سیاسی است.

وی گفت: ما در بخش عدالت، همچنان پیشرفت لازم را نداریم ولی در برخی از حوزه‌ها از جمله نظامی، به‌ویژه پس از عملیات وعده صادق، به قدرت جهانی تبدیل شده‌ایم.

رمضانی ضمن هشدار در خصوص تلاش رسانه‌ای دشمن برای اختلاف‌افکنی بین مسئولان کشور گفت: باید برای مقابله با این حرکت دشمن، راهبردهای رسانه‌ای را تعریف کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه دشمن، بحث افزایش خشونت در جامعه را به عنوان خط رسانه‌ای دنبال می‌کند خاطرنشان کرد: بی‌اعتبار کردن روحانیت و امامان جمعه و القای نامعقول بودن مواضع و دغدغه‌های‌شان نیز از دیگر خطوط رسانه‌ای دشمن محسوب می‌شود.

وی گفت: حوزه‌های علمیه باید نیروهایی را در سطوح مختلف تربیت کنند، که سنگر حفظ نمایند.

دبیرکل مجمع اهل‌بیت با یادآوری اینکه مهمترین وظیفه حوزه‌های علمیه تربیت جامعه است افزود: وظیفه حوزه‌های علمیه، تربیت نیروهای مبلغ و کارآمد در داخل کشور و عرصه بین‌الملل است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز طی سخنانی با تاکید بر مسئولیت مهم و خطیری که خبرنگاران بر عهده دارند خاطرنشان کرد: خبرنگاران ادامه‌دهنده رسالت پیامبران هستند.

امیرعلی عموزاده با بیان اینکه خبرنگاران رسالت بسیار مهمی را انجام می‌دهند گفت: تلاش در راستای ترویج و تبیین معارف اهل‌بیت و ارزش‌های دینی، کار ارزشمندی است.

مدیرمسئول خبرگزاری اهل‌بیت‌(ع) دراین مراسم نیز با اشاره به ورود این رسانه به حوزه هوش مصنوعی و استفاده از این فناوری برای تولید خبر و فضاهای جدید خبری گفت: تا پایان سال جاری از طریق هوش مصنوعی پنج خبرنگار به خبرنگاران این رسانه اضافه خواهد شد.

حسن صدرایی عارف همچنین با بیان اینکه یک خبرنگار به نام محمد از آفریقا و یک خبرنگار دیگر نیز به نام فاطمه در بیروت از طریق هوش مصنوعی به جمع خبرنگاران ابنا اضافه شدند گفت: خبرنگارانی از شبه‌قاره هند و شرق آسیا و آمریکای لاتین نیز به کمک فناوری هوش مصنوعی، اخبار و گزارش‌هایی را راجع اهل‌بیت برای این خبرگزاری تهیه خواهند کرد.

وی در بخشی از سخنان با اشاره به اینکه به‌تازگی زبان کُره‌ای نیز به عنوان بیست‌وهشتمین زبان به صورت آزمایشی به زبان‌های این خبرگزاری اضافه شده‌است افزود: این خبرگزاری در رویدادهای مهم جهان اسلام، حضور فعالی دارد.

وی توجه جدی خبرگزاری اهل‌بیت به فعالیت‌های چندرسانه‌ای را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: خبرگزاری اهل بیت در شبکه‌های اجتماعی، یک خیز قابل اعتنایی برداشته، تعداد درگاه‌های این رسانه ۲ برابر و تعداد کاربران آن نیز ۱۳ برابر شده‌است.

این فعال رسانه‌ای همچنین با اشاره به سه برابر شدن تعداد بازدیدها از مطالب و محتوی شبکه‌های اجتماعی خبرگزاری اهل‌بیت خاطرنشان کرد: در سال جاری در حوزه شبکه‌های اجتماعی هدف‌گذاری کرده‌ایم، در پایان سال، گزارشی را از همه زبان‌های این خبرگزاری ارائه خواهیم داد.

مدیرمسئول خبرگزاری ابنا همچنین افزود: این خبرگزاری در ۱۸ ماه گذشته با تمرکزی که بر فعالیت‌های ستادی داشته، بیش از ۱۵ رویداد را برگزار کرده‌است.

وی با بیان این نکته که برای نخستین بار آرشیو خبرگزاری ابنا به صورت تخصصی راه‌اندازی شد گفت: استریمینگ و تولید ویدیو در این خبرگزاری به طور جدی در حال فعال شدن است و پیوست مارکتینگ و بازاریابی نیز در دست تهیه است.

صدرایی عارف بیان کرد: آکادمی رسانه‌ای اهل‌بیت نیز فعالیت خود را آغاز نموده است.

همزمان با هفدهم مردادماه روزخبرنگار و سال‌روز شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی، گردهمایی سالانه خبرنگاران خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت با حضور برخی از مسئولان و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی قم و استان‌های‌ مختلف کشور برگزار شد.

در این آیین، مجموعه حدیث نگاشت زندگی مومنانه که از سوی مجمع جهانی اهل‌بیت به زبان سواحلی تهیه و تدوین شده، رونمایی شد.