مشهد-ایرنا- مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: دانشجویان فعال فرهنگی سیاسی پرچمداران جهاد تبیین در دانشگاه هستند و بار سنگین مسئولیت برای تبیین و آگاهی بخشی را بر دوش دارند.

به گزارش ایرنا از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، حجت الاسلام سعید کرمی روز جمعه در آیین افتتاحیه سومین کاروان دانشجویان شرکت کننده در طرح ملی "حا میم" در حرم مطهر رضوی افزود: شما دانشجویان بعد از اینکه به عمق اعتقاد و باور می رسید، دیگران را نیز به این باور دعوت می کنید و از این رو پرچمدار این مسیر هستید.

وی، چگونگی، ضرورت و راهکارهای انجام این مسئولیت خطیر را محور برگزاری طرح حامیم دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی دغدغه‌مند جوانان هستند جوانان مؤمن انقلابی که در سنگر علم و مسئولیت اجتماعی، مهیای مسئولیت پذیری هستند و ضمن اینکه در زمینه علم و فناوری پا به پای دنیا پیش می روند و مرزهای دانش را فتح می کنند، مسئولیت پذیر نیز بوده، با صلابت سینه سپر می کنند و همه دنیا در مقابل ابهت‌شان تسلیم هستند.

نماینده ولی فقیه در بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه ترس دشمن از جوانان مسئولیت پذیر و نترس ما بیشتر از موشک و امکانات نظامی است، افزود: همین جوانان بودند که انقلاب و دفاع مقدس را پیش بردند، رشد علم و فناوری را در کشور رقم زدند و فناوری های استراتژیک برایمان به ارمغان آورده اند و امروز هم که رهبرمعظم انقلاب اسلامی از امید می گویند به خاطر وجود چنین جوانانی است.

حجت الاسلام کرمی با توصیه جوانان به مطالعه زندگینامه، پدر علم سلول های بنیادی کشورمان که موفقیت خود را مرهون رهنمودهای امام رضا(ع) می داند، اظهار کرد: اگر کشوری سرمایه جوانان نخبه اثرگذار را نداشته باشد، راه به جایی نمی برد؛ با امام قول و قرار بگذارید برای کشور و جامعه تان مفید وموثر باشید.

اگر مزاحم نداریم، بی خاصیتیم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه اصل دین و پیروی از اهل بیت(ع) به معنای همراهی حب و عمل صالح با یکدیگر است، گفت: هنگامی سراغ فعالیت های فرهنگی و سیاسی می رویم که آینده مان، تضمین و مشکلاتمان نیز مرتفع شده باشد در صورتی که اگر در این مسیر کسی مزاحم ما نیست و دشمن نداریم، یعنی مقابل هیچ باطل و ضدارزشی نایستاده ایم و خاصیتی نداریم.

حسن رحیم پور ازغدی افزود: بدون شناخت گذشته نمی توان آینده را ساخت بنابراین پیش از هر اقدامی ابتدا تامل داشته باشید که وارث چه کسانی هستید؟ در گذشته فعالان دانشگاهی، یا در جبهه ترکش و یا پشت جبهه، چاقو می خورند و یا ناسزا می شنیدند.

وی در ادامه ضمن انتقاد از برخی اشتباهات رایج در فهم دین و شناخت اهل بیت(ع) و ارتباط با ایشان اظهار کرد: عادت کرده ایم تا نام ائمه می آید، حاجات جلوی چشم مان بیاید در صورتی که حقیقت این است که بزرگترین حاجت انسان، رشد و تعالی است و نباید صرفا برای حاجات سراغ دین و اهل بیت(ع) رفت.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه دیدگاه اهل بیت(ع) نسبت به دنیا و زندگی، متفاوت از دیدگاه و تصورات رایج ما است، یادآور شد: در آموزه های دینی و مکتب اهل بیت(ع)، دنیا محل رنج و مشکلات است و فلسفه خلقت و زندگی ما، عبور از این مشکلات به بهترین وجه ممکن است؛ بر این اساس، آن ها که دنبال دنیای بدون رنج و سختی هستند، شناخت درستی از دین و ائمه اطهار(ع) ندارند.

او با بیان اینکه دینداری‌مان ظاهری است و معمولا به مناسک دینی بسنده می کنیم، تصریح کرد: به فرموده پیامبر اکرم (ص)، ما وجود خدا را منطقی قبول داریم اما در عمل و زندگی مان نشانی از اعتقاد به خدا دیده نمی شود زیرا خود را در محضر خدا نمی بینیم، استغفار می کنیم ولی دروغ می گوییم، حق دیگران را می خوریم، مرده ها را می بینیم ولی مرگ را باور نداریم، دنبال منافع خود بدون زحمت هستیم در حالی که مطابق اصول اسلام، بدون ایمان و عمل صالح، بهشت و عاقبت خیر در کار نیست.

رحیم پور ازغدی با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) که می فرمایند هرکه از خدا توفیق بخواهد اما عرق نریزد و خطر و تلاش نکند خودش را مسخره کرده است، تاکید کرد: مذهب گل و بلبل و بدون وظیفه و مسئولیت، تخدیر کننده و افیون توده ها و بسیار خطرناک است؛ اگر هر سال حج، عتبات عالیات و مشهد می رویم ولی تغییر در رفتار و زندگی مان اتفاق نمی افتد، هیچ سودی ندارد؛ به جای این همه زیارت به رهنمودهایشان عمل کنیم.

وی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) که می فرمایند حب ما اهل بیت(ع) نجات بخش است، خاطرنشان کرد: منظور حضرت، حب واقعی است؛ آنچه انسان را نجات می دهد، نه فقط اظهار و ادعای محبت بلکه خود حب است که به دنبال خود، مسئولیت و بها دادن می آورد.

وی ادامه داد: حب هرگز جای عمل صالح را نمی گیرد؛ نمی شود هر کار دلمان خواست انجام دهیم و هر طور خواستیم زندگی کنیم بعد بگوییم چون محب اهل بیت(ع) هستیم نجات می یابیم، بنابراین سرمایه دارانی که خود را محب می دانند اما حق فقرا را نمی دهند یا کسانی که عاشقانه در پیاده روی اربعین شرکت می کنند ولی اهل نماز نیستند، در واقع محب هم نیستند.

رحیم پور ازغدی در ادامه ضمن اشاره به اهمیت خود انتقادی، ارزیابی و حساب کشی از خود، گفت: فرد یا جامعه ای که از خود حساب نکشد محکوم به شکست است. کسی که به ضعفای مالی، فرهنگی و اجتماعی رسیدگی نمی‌کند، به فکر خدمت به خلق نیست، ادعای مذهبی بودن دارد اما موضع نمی گیرد.

مرحله استانی سومین دوره طرح ملی توانمندسازی دانشجویان فعال فرهنگی سیاسی(حا میم)، مرداد و شهریورماه جاری با حضور هفت هزار دانشجوی منتخب طرح از سراسر کشور به میزبانی مشهد مقدس برگزار می شود.