به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، مناف هاشمی، سرپرست کاروان ایران درباره عملکرد کشورمان در بازیهای المپیک ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران گفت: خدا را شکر میکنیم که کاروان صلح ایران که با نام خادم الرضا در مسابقات المپیک پاریس شرکت کرد، نتایج خوبی گرفت که رضایت مردم را در پی داشت. کار کاروان را تنها درباره عملکرد دو هفتهای ورزشکاران در المپیک نمیتوان قضاوت کرد، بلکه باید کاری از ۳، ۵ سال گذشته فدراسیونهای مختلف، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک با برنامهریزیهایی کدر سطح فنی، میدانی، تجهیزات، امکانات و ... صورت گرفت، سنجید.
وی افزود: برنامهریزی برای حضور کاروان ایران در حوزههای مختلف فنی، حمل و نقل، تشریفات و رسانه و بینالملل آغاز شد و در همه جلسات همکاران ما منظم حضور پیدا کردند تا با نظم و برنامه در نظر گرفته شده، کاروان ایران به نتیجهای که مدنظر بود، برسد.
هاشمی درباره ارزیابیهایی که قبل از المپیک برای مدالآوری صورت گرفت، تصریح کرد: پیشبینیها بر اساس جمعبندیها این بود که در ۳ رشته کشتی، وزنهبرداری و تکواندو باید مدال میگرفتیم. ۴ رشته دیگر پیشبینی میکردیم به فینال برسند ولی امید به مدال داشتیم. با توجه به زیرساختها و تلاشهای ما در سنوات گذشته، تنها در این ۳ رشته امید کسب مدال داشتیم. این رشتهها هم تلاششان را کردند و تلاش رئیس، کادر فنی و ورزشکاران کشتی قابل تقدیر بود. بهترین نتیجه را گرفتند و انتظار داشتیم در کشتی آزاد هم ۲ مدال طلا کسب کنیم اما اتفاقی که برای حسن یزدانی و امیر حسین زارع و رحمان عموزاد افتاد، ما ۲ یا ۳ مدال طلا را از دست دادیم.
وی در ادامه با اشاره به نتایج درخشان تکواندو افزود: تکواندو خیلی خوب عمل کرد و ۱۰۰ صدرصد ورزشکاران این رشته مدال گرفتند، مدال نقره ناهید کیانی، مدال نقره مهران برخورداری و برنز مبینا نعمتزاده باارزش بود و از همه باارزشتر مدال طلای آرین سلیمی بود که مردم ایران را خوشحال کرد. جا دارد از تلاش همه دوستان تشکر کنم و یک کار تیمی و جمعی بود.
هاشمی تاکید کرد: تلاش عزیزانی مانند نعمتزاده، میرزازاده و آذرپیرا قابل تقدیر است. حضور در المپیک و کسب سهمیه خودش یک ارزش است و مدال برنز هم برای ما ارزشمند است. مدال نقره حسن یزدانی، علیرضا مهمدی، مهران برخورداری، ناهید کیانی، رحمان عموزاد و امیرحسین زارع با ارزش بود و باید به آنها افتخار کنیم. همچنین کسب سه طلای خوشرنگ توسط هادی ساروی، آرین سلیمی و سعید اسماعیلی، جای خوشحالی دارد.
سرپرست کاروان ایران در المپیک پاریس اذعان داشت: این ۱۲ مدال خیلی شیرین و زیبا بود. البته باید بررسی شود که ۶ مدال چرا نقره شد، ناداوری وجود داشت اما مردم امیدوار بودند که یک یا ۲ مدال از مدالهای نقره، رنگ طلا باشد. البته رتبه بیست و یکم و صعود۶ پلهای نسبت به دوره قبل قابل توجه است اما اگر رنگ یک یا دو مدال نقره، طلا میشد، طبیعتا جایگاه ما به چهاردهم یا پانزدهم ارتقا پیدا میکرد. با این حال خوشحال هستیم و ممنونیم از ملت ایران که ورزشکاران را دعا کردند.
هاشمی با اشاره به تلاشهایی که در این زمینه صورت گرفت، اظهار داشت: کادرفنی همه رشتهها تلاش کردند. ۴ رشتهای که به فینال رسیدیم هم تلاش ارزندهای داشتند. رضا علیپور در فینال صخرهنوردی با صدم ثانیه نتوانست به مدال برسد، در شمشیربازی در بازی با مجارستان اگر عدالتی که در شعار کمیته بینالملی المپیک هست، اتفاق میافتاد، مدال نقره را داشتیم. رسیدن هانیه رستمیان درماده تپانچه تیراندازی و مهدی الفتی در ژیمناستیک به فینال هم با ارزش بود، در این رشتهها برای اولین بار کسب سهمیه کردیم و اولین بار هم به فینال رفتیم و به مدل نزدیک شدیم.
وی با بیان اینکه مدال نگرفتن این ورزشکاران مبنی بر عدم تلاش ورزشکاران نیست و این پیام را به ما میدهد باید بیشتر کار کنیم، ادامه داد: برخی رشتههای ما باید به خودباوری برسند و رشتههای مدالآور ما باید تلاش بیشتری و برنامهریزی بهتری بکنند. رشتههای توپی هم مانند فوتبال، بسکتبال، والیبال، هندبال، واترپلو و حتی بدمینتون با توجه به طرفدارانی که در کشور دارد، میتوانند موفق باشند.
هاشمی با اشاره به اینکه انتظارات از رشته تیراندازی بیشتر بود، افزود: در تیراندازی با توجه اینکه ۵، ۶ سهمیه داشتیم، حقمان این بود که حداقل یک مدال بگیریم. این مسائل باید در آینده باید توسط کادرفنی، منتقدان، دلسوزان و رسانهها بررسی شود و با توجه به تشکیل دولت جدید، نتایج این بررسیها بتواند اتفاقات خوبی را برای ورزش ایران در پی داشته باشد.
سرپرست کاروان ایران در پاسخ به این سوال که ۱۲ مدال کاروان ایران تنها در ۲ رشته به دست آمد، گفت: این مسئله همواره در دورههای گذشته هم بوده است و کاروان ایران در ۲ یا ۳ رشته و نهایت در یک رشته دیگر به صورت اتفاقی مدال میگرفت. مانند دوره گذشته که کاراته یک دوره حضور داشت و مدال گرفت. این برای ورزش ایران یک امر طبیعی است اما باید در رشتههایی که به فینال آمدند و شانس مدال داشتند هم مدالآور شویم.
هاشمی درادامه درباره عدم کسب مدال در وزنهبرداری گفت: وزنهبرداری کار را خوب شروع کرد اما با تغییرات مدیریتی فدراسیون و جوانگرایی روبرو شد. در رشتههای دیگر که مانند ژیمناستیک و صخرهنوردی که به فینال رسیدیم، شرایط مدیریتیشان طوری بود که مانند ژیمناستیک، جایگاه مدیریتی تثبیتشدهای در ۲ یا سه سال نداشتند. امیدوارم این اشکالات در دولت جدید نباشد، برنامهریزیها دقیقتر باشد و بودجه و منابع به موقع تزریق شود. هر چند دولت، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، تامین مالی را انجام میدهند. کمیته ملی المپیک تمام تلاشش را خوب انجام داد و برای ورزشکاران المپیکی در یک سال مانده به این بازیها، حقوق و پاداش خوبی درنظر گرفت.
وی با بیان اینکه همچنین تعامل وزارت ورزش کمیته ملی المپیک و فدراسیونها باعث شد که بهترین شرایط برای ورزشکاران رقم بخورد، یادآور شد: در هیچ دورهای چنین شرایطی را برای ورزشکاران نداشتیم. کادرسرپرستی اعزامی را کم کردیم تا به جای آنها مربیان متعدد، پزشک، روانشناس و ماساژور همراه تیمها اعزام شود. این نشاندهنده یک کار جمعی و با برنامه است.
هاشمی تصریح کرد: جا دارد دوباره به ملت ایران تبریک بگویم اما اینکه برخی مدالها رنگش عوض نشد، غبطه میخوریم و همچنین حسرت میخوریم که چرا در شمشیربازی، ژیمناستیک و صخرهنوری به مدال نرسیدیم. با تلاشهای صورت گرفته و صعودی که در این رشتهها داشتیم، اگر این روند، استمرار داشته باشد، در المپیک ۴ سال آینده و حتی در بازیهای آسیایی ناگویا که ۲ سال آینده است، میتوانیم در این رشتهها کسب مدال داشته باشیم.
وی درباره مدالآوری بانوان هم گفت: در المپیک پاری شاهد افزایش تعداد سهمیه بانوان با توجه به سهمیه کلی کاروان بودیم و ۲۸ درصد کاروان ایران را بانوان تشکیل دادند. با وجود کسب ۲ مدال نقره و برنز، در بخش بانوان در ۲ رشته دیگر در تیراندازی با کمان و تیراندازی امید به مدال داشتیم اما در رشتههای دیگر امید مدال نداشتیم اما حضورشان ارزشمند است. در چنین رشتههایی باید ۴ تا ۸ سال تلاش کرد تا در آینده مدال بگیرند.
هاشمی در پاسخ به این انتقاد که برخی مدالها بیشتر دیده شد و پیام تبریک برای آنها ارسال شد، تصریح کرد: برای ما هم طلا، هم نقره و هم برنز با ارزش است، برخی هنوز به مدال نرسیده بودند و برخی تبریکها زودتر بود. برخی هم جنگندگی خاصی داشتند. در موضوع حسن یزدانی به نظر میرسد عزیزان یک نگاه ویژه داشتند که او با کتف آسیبدیده برای موفقیت تلاش کرد و این برای عزیزانی که پیام دادند با ارزش بود، هیچ عمدی در کار نیست و این سلیقه افراد است. برای ما مدال نقره یزدانی، کیانی، مهمدی، عموزاد، زارع و برخورداری تفاوتی با هم ندارد.خیلی از مردم پیشبینی میکردند، شانس مدال عزیزانی که نقره گرفتند به کسب مدال طلا نزدیکتر است اما خب ورزش قابل پیشبینی نیست.
وی درباره بررسی عملکرد فدراسیونهای ناموفق هم یادآور شد: این یک کار سهجانبه است، هم مطالبهگری دولت یعنی وزارت ورزش است که انتخابات فدراسیونها را برگزار و احکام مدیران را صادر میکند، هم وظیفه کمیته ملی المپیک است که حتما این کار را خواهد کرد. مرکز نظارت بر تیمهای ملی در حال ارزیابی است و عزیزانی که مدال گرفتند، قابل تقدیر هستند و فدراسیونهایی که مدال نگرفتند باید عملکردشان مورد ارزیابی قرار بگیرد تا این اتفاق در آینده نیفتد. فدراسیونها باید مسئولیت عدم کسب سهمیه و نگرفتن مدال را بپذیرند اما اگر کوتاهیهای هم کمیته ملی المپیک داشت هم باید جبران شود.
هاشمی ادامه داد: رسانهها هم به عنوان زبان گویای مردم باید مطالبهگری کنند، اگر رئیس فدراسیونی اعلام میکند که در برنامه ۴ یا ۸ ساله باید به این نقطه برسد، رسانه هم باید از او پاسخ بخواهد.
وی درباره عملکرد کلی کاروان ایران، اذعان داشت: کاروان ما کاروان پرافتخاری بود، مردم را شاد کرد و باعث وحدت بین جامعه شد و اقدام فرهنگی بزرگی بود. دل مقام معظم رهبری، رئیسجمهور، رئیس مجلس و رئیس قوهقضائیه با افتخارآفرینیهای کاروان ایران در المپیک شاد شده است و این باید استمرار داشته باشد و نباید رها کنیم.امروز که زمان تغییر دولت هست باید یک برنامه دقیق زیرساختی برای ۴،۸، ۱۲ و نهایتا ۲۰ سال داشته باشیم و در این شرایط میتوانیم تغییر جایگاهمان را پیشبینی کنیم و مدالهای بیشتری را مطالبه کنیم و جایگاهمان را در ردهبندی مدال المپیک به جایگاه دهم، یازدهم دنیا برسانیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار اعزامی ایرنا که به نظر میرسد پس از مسابقات، پیروزیها به پای فدراسیونها و شکستها به پای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، نوشته میشود، گفت: از فدراسیون کشتی و تکواندو تشکر میکنیم که کار بزرگی و تاریخی رخ داد اما با مدال نگرفتن وزنهبرداری، صخرهنوردی و ژیمناستیک هم نباید این رشتهها زیر سوال برود، چون خیلی به مدال نزدیک شدند. باید ببینیم کشورهایی که در این رشتهها مدال میگیرند، چه هزینههایی در این باره کردهاند. ما چقدر هزینه و تلاش کردهایم و چقدر انتظار داریم. به همین خاطر رنگ مدالها زیاد فرق نمیکند و اگر ورزشکاری به سوم یا چهارم رسید، فرقی با طلا و نقره ندارد. اگر چه قهرمانی که اول میشود، شیرینی آن برای جامعه بیشتر است.
هاشمی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار اعزامی ایرنا، درباره اینکه به نظر میرسد در ایران به المپیک به عنوان یک رقابت برای مدالآوری توجه میشود تا یک جشن و همراهی ملتها، تصریح کرد:منشور المپیک پیام صلح و دوستی است که ملتها با ورزش کنار هم قرار بگیرند. دیروز به خاطر مسابقه دوی ماراتن المپیک، ۶ ساعت خیابانهای پاریس بسته بود و ما و سایر مدیران کشورها که میخواستیم به محل برگزاری سایر مسابقات برویم، ۲ ساعت پیادهروی کردیم. برای برگزارکنندگان این چیزها مهم است، در حالی ما در کشورمان به خودرو اولویت میدهیم، در اینجا به کسی که پیاده میرود یا دورچرخهسوار میشود، احترام گذشته میشود و اولویت داده میشود. المپیک جشن بزرگی است که ملتها کنار هم قرار بگیرند و در کنار آن هم مدالآوری است.
سرپرست کاروان ایران افزود: یکی از شعارهای کمیته بینالمللی المپیک این است که کشورهایی که سهمیه نگرفتهاند هم با وایلد کارتهایی که به آنها داده میشود، در این جشن شرکت کنند و ۲۰۷، ۲۰۶ کشور کنار هم باشند و مقامات دولتها و مدیران ورزشی کشورها با هم جلسه میگذارند. در پاریس، رئیس کمیته ملی المپیک ایران با رئیس کمیته ملی المپیک قطر، عربستان، فرانسه و ... جلسه داشت. با توماس باخ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک جلسه بسیار ارزشمندی داشتیم و توصیههای خیلی خوبی درباره عملی کردن شعارهای المپیک داشتند .برای باخ بسیار با ارزش بود که ۲۸ درصد اعضای کاروان ایران زنان بودند. در دو مسابقه دو معاون باخ در سالن مسابقه حضور داشتند و در جشن طلا و نقره ورزشکاران ما مشارکت کردند.
هاشمی تاکید کرد: به همین خاطر دیدن المپیک به مانند یک جشن در کشورمان، به زمان نیاز دارد، باید فرهنگسازی بیشتری صورت بگیرد، باید دولتمردان و نمایندگان مجلس از شرح وظایف کمیته ملی المپیک بهتر مطلع شوند. همچنین در موضوع استعدادیابی باید کارهای بزرگی برای آمایش سرزمینی استعدادهای ورزشی اتفاق بیفتد تا جوانان مستعد شناسایی و در کمپها و اردوهای مختلف و طولانی تلاش کنند و با هدایت و برنامهریزی خوب فدراسیونها و کمیته ملی المپیک در مسابقات المپیک به موفقیت برسند.
وی درباره میزبانی پاریس که در روزهای ابتدایی با انتقادهایی همراه شده بود، هم گفت: اختتامیه امشب برگزار میشود و فاطمه مجلل با سلیمی یا برخورداری در این مراسم شرکت میکنند. کشورهای اروپایی با توجه به اینکه همه چیز را در محاسبات ریالی میبینند، موفقیت کشورهای دیگر را ندارند و محاسبهگر هستند. در ابتدای شروع المپیک مشکلاتی در حوزههای اقامتی، تغذیه، حمل و نقل و ... وجود داشت اما به مرور شرایط بهتر شد. شرایط در روزهای آخر خیلی خوب شد، هر چند مباحث امنیتی در داخل شهر مشکلاتی را به وجود آورد اما چون برای همه است، ما اعتراض نمیکنیم.
سرپرست کاروان ایران، اظهار داشت: از میزبانی فرانسه تشکر میکنیم و میزبانی سختیهای خودش را دارد.درخواست میزبانی اجلاس کشورهای اسلامی را از عربستان به عنوان مسئول فعلی درخواست کردهایم و میدانیم که هر میزبانی مشکلات خاص خودش را دارد و به همین خاطر در انتهای کار از میزبان المپیک هم تشکر میکنیم.