به گزارش ایرنا،فرهاد بختیاریفر روز دوشنبه در جمع خبرنگاران درباره افزایش مصرف آب در مناطق روستایی اظهار کرد: مصرف آب در مناطق روستایی به اقتصاد روستا وابسته بوده و چون کشاورزی و دامداری پدیدهای رایج در این مناطق است بنابراین سرانه مصرف آب روستائیان بالاتر از میانگین مصرف آب در کشور است.
وی با بیان اینکه مصرف آب روستاها در فصول کشاورزی و زمان برداشت محصول بیشتر است، تصریح کرد: در این بازه زمانی، مصرف آب به صورت مقطعی بالا میرود و در مواردی مانند تعطیلات چند روزه یا فصل برداشت، مصرف آب نسبت به پیک همان فصل، پنج برابر بیشتر میشود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان تصریح کرد: تعدادی از روستاهای استان به مناطق ییلاقی تبدیل شده و ساکنان آن پس از مهاجرت به شهر، آخر هفته و تعطیلات را در این روستاها سپری میکنند در نتیجه استفاده از آب برای استخر و باغ در این مناطق باعث افزایش مصرف در روستاها میشود.
وی خاطرنشان کرد: سرانه مصرف آب شرب روستایی بر اساس مصوبه های ابلاغ شده حدود ۷۵ تا ۹۰ لیتر در شبانهروز است.
بختیاریفر درباره صرفهجویی در مناطق روستایی، مطرح کرد: استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب، استفاده از آب خاکستری برای آبیاری باغ و فضای سبز خانگی و استفاده از منابع محلی غیر قابل شرب برای آبیاری دام و طیور، منجر به توزیع عادلانه تر آب در مناطق روستایی است.
وی خاطرنشان کرد: ساکنان مناطق روستایی استان مصارف غیر ضروری خود را از روزهای تعطیل یا زمان هایی که روستا میزبان مهمانان است به سایر روزها منتقل کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان تأکید کرد: روستائیان استان در صورت مشاهده تخلفاتی اعم از پر کردن تانکر آب با آب شرب روستا ، آبیاری باغ ها و مزرعه ها با آب شرب باید به شخص خاطی تذکر دهند و اگر این اتفاق تکرار شد، موضوع را از طریق دهیار و شورای روستا به شرکت آبفا اطلاع دهند.
بختیاریفر ضمن معرفی شماره ۱۲۲ برای ارتباط شبانه روزی با شرکت آبفا بیان کرد: تهیه آب شرب، هزینه زیادی دارد و استفاده از آن برای مصارف غیر شرب به خصوص در شرایطی که با کم آبی مواجه هستیم موجب صدمه و زیان است و در دین و شریعت ما نهی شده و اگر کسی شاهد آن باشد نیز باید فریضه امر به معروف و نهی از منکر را اجرا کند.
استان همدان یک هزار و ۷۲ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار دارد که از این تعداد حدود ۸۳۰ روستا از خدمات آبفا بهره مند هستند.