حسین اسماعیلیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت جمعیت روستاهای زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب مشهد از ۸۲ به ۹۶ درصد افزایش یافته و اکنون ۳۲۰ هزار نفر در روستاهای شهرستان مشهد زیر پوشش این شرکت قرار دارند.
وی با بیان اینکه این جمعیت در ۲۹۷ روستای اطراف مشهد سکونت دارند، بیان کرد: آب رسانی به آن ها از سه منبع حفر چاه و استفاده از چشمه و قنات ها انجام می شود و در این بین از ظرفیت ۱۸۰ حلقه چاه برای آب رسانی به جمعیت روستایی شهرستان استفاده میشود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: برای خدماترسانی بهتر و استفاده بهینه از منابع آبی در روستاها نیز از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲ حلقه چاه جدید حفر شده تا روستاییان کمترین مشکل را برای تامین آب مورد نیاز خود داشته باشند.
اسماعیلیان اظهار کرد: در ابتدای تحویل روستاها به آب و فاضلاب مشهد در سال ۱۳۹۹، بیش از ۵۰ درصد روستاها با تنش آبی سخت مواجه بودند و در سال های اخیر با خشکسالی بی سابقه روبرو بودیم.
وی ادامه داد: با انجام اقدامات و اجرای طرح های متعدد، تعداد زیادی از روستاهای دارای تنش آبی در مشهد کاهش یافته است.
به گزارش ایرنا، منابع آبی مشهد شامل دریاچههای پشت چهار سد "طرق، اَرداک، دوستی و کاردِه" می شود که سد دوستی از مهمترین آنها است، همچنین چندین حلقه چاه و ۲ رشته قنات منابع آبی دیگر مشهد را شکل داده اند.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.