به گزارش خبرنگار ایرنا، سیروس بیکبکان در خصوص فرایند خرید گندم کشاورزان روز پنجشنبه تاکید کرد: این میزان خرید گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۳۸ هزار تن بود ۵۰ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: ۱۷ مرکز خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که همگی این مراکز تا پایان مردادماه جاری فعال هستند و در صورت نیاز فعالیت آنها تمدید میشود.
بیکبکان تصریح کرد: پنج هزار تن بذر گندم آبی و دیم از کشاورزان خریداری شد که بوجاری و ضدعفونی شوند و کشاورزان از این بذرهای ضدعفونی استفاده کنند تا سال آینده مزارع پُربارتری داشته باشیم.
وی یادآور شد: برداشت گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در چهارمحال و بختیاری با ۲۱۲ دستگاه کمباین انجام میشود که از این تعداد ۸۰ دستگاه مختص استان و ۱۳۲ کمباین دیگر از خارج استان است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ارتقای دانش بهرهبرداران برای افزایش کشت مکانیزه و انجام طرح جهش تولید در دیمزارها با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) اظهار داشت: سال گذشته ۱۲۰ دستگاه کشت مستقیم برای ۱۲ هزار هکتار زمین کشاورزی استان پیشبینی شد.
وی گفت: پاییز پارسال مصرف کودهای پنااسه و فسفاته نسبت به سال قبل از آن ۱۰۰ درصد افزایش داشت که یکی از فاکتورهای مهم در افزایش عملکرد است.
بیکبکان تاکید کرد: پارسال همچنین بیش از پنج تن ارقام پابُلند نخود بین کشاورزان چهارمحال و بختیاری توزیع شد که محصول آنها قابلیت برداشت مکانیزه دارد و زودرستر هستند.
به گزارش ایرنا، یکچهارم تولید ناخالص داخلی و یکپنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
هماکنون ۷۷ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.