به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این دیدار با ارایه گزارشی از امکانات و توانمندی های علمی و عملی این دانشگاه، گفت: آماده همکاری و توسعه در زمینه های آموزشی، درمانی، تحقیقاتی و پژوهشی به صورت علمی و عملی با دانشگاه علوم پزشکی تاجیکستان هستیم.
وی ادامه داد: به منظور توسعه این همکاری ها باید تفاهم نامه ای در راستای سیاست های آموزشی و درمانی مشترک تهیه، تدوین و در نهایت عملیاتی شود.
نقی پور با تاکید بر گسترش همکاری های علمی بین دانشگاه های علوم پزشکی تبریز و دوشنبه ، اظهار کرد: باید یک همگرایی و همدلی توسط ۲ دانشگاه در منطقه ایجاد شود تا همکاری های علمی و عملی باهم رشد پیدا کنند.
معاون علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای دوشنبه نیز در این نشست ضمن دعوت از رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای شرکت در کنفرانس بین المللی هشتاد و پنجمین سالگرد تاسیس این دانشگاه، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تاجیکستان آماده افزایش همکاری های دوجانبه در زمینه های علمی، آموزشی و درمانی با دانشگاه علوم پزشکی تبریز است.
وی بر برنامه ریزی و عقد تفاهم نامه برای همکاری های بیشتر با دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد.
در این نشست موضوع افتتاح شعبه npmc ( مرکز مدیریت سلامت کشوری مستقر در تبریز) در کشور تاجیکستان، ایجاد صندوق مشترک تحقیقاتی، تبادل استاد و اساتید افتخاری، پیشنهاد آمادگی دانشگاه تاجیکستان برای پذیرش تعداد ۲۰۰ نفر دانشجوی رزیدنتی بورس و هدایت آنان به دانشگاه علوم پزشکی تبریز با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و برگزاری دوره های TOT ( مهارت های زندگی) برای مدیران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای دوشنبه در تاجیکستان در سال ۱۹۳۹ میلادی با عنوان دانشگاه پزشکی و خدمات درمانی تاسیس شد که در آن دوران توسط نظامیان اداره می شد.
طی سال های ۱۹۵۰ و ۱۹۵۹ این دانشگاه به عنوان موسسه پزشکی دولتی ابن سینا تاجیکستان تغییر نام داد و امروز بزرکترین دانشگاه تاجیکستان به شمار می رود.
دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا به طور رسمی توسط وزارت آموزش و علوم جمهوری تاجیکستان به رسمیت شناخته شده است و اکنون رتبه ملی این دانشگاه ۲ و رتبه جهانی آن ۸۵۷۹ می باشد.