مهدی اله پور روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پلنگ، گربه سانی شب زی و مخفی کار است و به همین دلیل مشاهده و ثبت حضورش در روز به راحتی ممکن نیست و چون یکی از گونه های بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن این که گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.
وی اظهار کرد: پناهگاه حیات وحش حیدری به دلیل وجود قوچ اوریال به عنوان گونه خالص قوچ و میش اوریال در شمال شرق کشور، درسال ۱۳۷۳ به عنوان منطقه شکار ممنوع و سپس طی مصوبه شورای عالی محیط زیست با مساحت ۴۶ هزار و ۳۵۰ هکتار به عنوان پناهگاه حیات وحش به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاطت محیط زیست اضافه شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: این منطقه در مجاورت رشته کوه بینالود و در فاصله حدود ۷۰ کیلومتری شهر نیشابور در استان خراسان رضوی واقع شده است و نام منطقه از دره و روستای حیدری گرفته شده است.
مهدی اله پور افزود: پناهگاه حیات وحش حیدری داری سیمای کوهستانی و صخرهای، تپهماهورهای فراوان و درههای به نسبت عمیق، دارای تراکم گیاهی و جانوری مناسبی است و از نظر منابع آبی دارای چشمه های متعدد و ۶ رودخانه است که در تمام فصول قادر هستند آب مورد نیاز منطقه را تامین کنند. رودخانه های "آب دیوانه، کنان، حیدری، برهمان و بقیع" علاوه بر نیاز حیات وحش، آب مورد نیاز کشاورزان و ۱۹ روستای کوچک و بزرگ حاشیه این پناهگاه را تامین می کنند.
پلنگ ایرانی هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت(red list ) طبقهبندی شده و در کنار اردک سرسفید جزو گونههای در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار میرود.
از دیگر گونه های شاخص پناهگاه حیات وحش حیدری می توان به گربه وحشی، گربه پالاس، سمور سنگی، گرگ، گراز، روباه، شغال، خارپشت گوش بلند، سنجاب زمینی، تشی و پایکا، انواع پرندگان شامل سارگپه پابلند، عقاب طلایی، دلیجه، هما، بالابان، تیهو، کبک، کبوتر چاهی، چکاوک کاکلی، قمری، کوکوی معمولی، جغد کوپک، پرستو، زنبورخوار، سبزقبا، هدهد، چکاوک گندم زار، چکاوک شاخدار و چلچله اشاره کرد.
همچنین توکای سیاه، دم جنبانک ابلق، سنگ چشم پشت سرخ، اسنپ چشم دشتی، بلبل، دم سرخ ایرانی، دم سرخ سیاه، چک چک کوهی، طرقه کوهی، زرقه بنفش، سسک گلو سفید، مگس گیر، کمرکولی بزرگ، زرده پره مزرعه، زرده پره کوهی، سهره پیشانی سرخ، سهره طلایی، گنجشک کوهی، گنجشک خانگی، سار، زاغی، زاغ نوک سرخ، کلاغ ابلق، غراب، لیل، توکا، پری شاخ، باقرقره شکم سیاه، انواع مار، انواع مارمولک، آگامای قفقازی از گونه های جانوری منطقه هستند و گونههای گیاهی پناهگاه حیات وحش حیدری نیز درختان ارس، کرکو، داغداغان، سنجد، زرشک، باریجه، شیرخشت و بارهنگ هستند.