جواد ستوده روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: یک قلاده پلنگ در ارتفاعات شهرستان که برای آب خوردن به محل آبشخور آمده بود، پس از رویارویی با گله گوسفندان، یک رأس گوسفند را تلف کرد و با خود برد.
وی اظهار کرد: مواجه انسان و دام های اهلی با پلنگ، بدنبال توسعه روستایی و محدود شدن زیستگاههای آنها افزایش یافته است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فریمان از روستائیان، گله داران و بویژه چوپانها خواست تا در صورت انتقال گله گوسفندان برای چرا به چراگاههای اطراف، حتما نکات ایمنی را رعایت کرده تا دام هایشان از حمله حیوانات وحشی و درنده در امان باشند.
وی پیرامون جبران خسارت وارده به این دامدار گفت: فرم تعیین میزان خسارت وارده بر اساس گزارش ارائه شده از سوی کارشناسان تنظیم و به دفتر حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست ارسال می شود.
ستوده تصریح کرد: با تفاهمنامه منعقد شده بین صندوق ملی محیط زیست و صندوق خسارت کشاورزی هرگونه خسارت احتمالی پلنگ به خسارت دیدگان از جمله دام قابل جبران خواهد بود.
وی اضافه کرد: با وجود آموزشهای متعددی که برای جوامع محلی و دهیاران روستاهای حاشیه مناطق حفاظت شده گذاشتهایم، همچنان شاهد حضور سگهای بلاصاحب و ولگرد و عدم حصارکشی مناسب برای آغل های گوسفند و چرای دام در فصل غیر مجاز هستیم که این عامل میتواند حیوانات وحشی همچون پلنگ، گرگ، کفتار و غیره را نیز برای تغذیه آسان به سمت روستاها و گله دام ها بکشاند.
دامداران به نکات ایمنی توجه کنند
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فریمان به دامداران توصیه کرد: از رها کردن گله دام بدون مراقبت و حفاظت لازم خودداری کنند.
وی بیان کرد: شهرستان فریمان با غنای زیستی بالا، دارای گونه های ارزشمندی همچون پلنگ، قوچ، میش، کل و بز است.
ستوده افزود: لازم است دامداران و جوامع محلی به نکات احتیاطی و ایمنی لازم در رویارویی با این گونه ارزشمند، توجه ویژه داشته باشند.
وی به کشاورزان، دامداران و طبیعت گردان توصیه کرد: در صورت مواجهه با پلنگ، راه فرار را برای آن باز گذاشته و به هیچ وجه در زمانی که پلنگ نزدیک لاشه و یا همراه توله های خود است، نزدیک آن نشوید و از هر گونه کنجکاوی خودداری نمایید و به ماموران یگان حفاظت محیط زیست آن منطقه و یا سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهید.
شهرستان فریمان در فاصله ۱۱۰ کیلومتری از مشهد قرار دارد .
نظر شما