به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی زنجان،حامد بیگدلی روز دوشنبه با بیان این مطلب افزود: تخریب ایزوگام پشت بام، آواربرداری پشت بام- کونال بندی، دوغاب ریزی گچی رو طاقها، پوکه ریزی، اجرای ایزوگام، دوخت و دوز ترکها، بندکشی و چربیزدایی دیوار آجری در این چهار راسته بازار تاریخی زنجان در حال مرمت از بخش اعتبارات استانی است.
وی اضافه کرد: بازار تاریخی یکی از مجموعههای تاریخی ارزشمند و پویا در قلب تجاری شهر زنجان است و از نظر ساماندهی، حفاظت و مرمت همواره مورد توجه این ادارهکل میراثفرهنگی بوده است.
این مسوول ادامه داد: بازار زنجان، هشت راسته مختلف شامل راسته زرگرها، بزازها، کفاش ها، سراجها و … دارد. پنج مسجد مختلف و دو کاروانسرای مهم «حاج علی قلی» و «حاج کربلایی علی» را در خود جای داده اند.
وی یادآور شد: برای ورود به این بازار ۵۶ راه اصلی و فرعی را در پیش رو دارد و میتوان خرید را از بین ۹۴۰ مغازه مختلف انجام داد.
مجموعه تاریخی بازار زنجان در قلب بافت قدیمی شهر قرار دارد که روزگاری مشرف به دروازه قلتوق یا دروازه جنوبی شهر بود.
این بازار طولانیترین بازار ایران محسوب می شود که در غرب و شرق شهر گسترش یافته و به بازار پایین و بالا تقسیم و نامگذاری شده است.
طبق اسناد و متون تاریخی ساخت آن در سال ۱۲۰۵ هجری قمری در دوران حکومت آقامحمد خان قاجار آغاز شد و به سال ۱۲۱۳ هجری قمری مقارن با حکومت فتحعلی شاه قاجار پایان پذیرفت و در دوره های بعد نیز بر بنای بازار افزوده و چندین سرا، مسجد و گرمابه در آن احداث شد.
مجموعه بازار بالا مشتمل بر بازار قیصریه، بازار بزازها و راسته های حجت الاسلام، امامزاده و عبدالعلی بیک است، این مجموعه از نظر تولید و عرضه کالا و خدمات جنبی وابسته، بسیار غنی بوده و مهمترین مرکز اقتصادی و تجاری شهر محسوب می شود.
بازار زنجان از نظر تولید و نوع فعالیت به هشت راسته از جمله راسته زرگرها، کفاش ها، بزازها و سراج ها تقسیم می شود.