امیر ارجمند روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: بازار تاریخی زنجان از قدیمیترین مراکز تجاری و اجتماعی شهر زنجان محسوب میشود و طی سالهای متمادی، مرمت راستههای بازار تاریخی این شهر در قالب فازهای مختلف انجام و در سال جاری نیز فاز جدید این پروژه آغاز شده است.
وی با بیان اینکه امسال با پیگیری های انجام شده و مشارکت بازاریان برای مرمت اضطراری بخشی از راستههای آسیبدیده بازار اعتبار لازم تامینشده است، اظهار داشت: بر اساس سرفصلهای مرمتی تعریفشده، اقدامات استحکامبخشی پایهها و دیوارها، ساماندهی کف محوطهها، ترمیم گنبدهای فروریخته طاقها و تویزهها، سبکسازی طاقها، عایقبندی، مرمتهای موضعی در زیر پایهها و دیگر اقدامات مرمتی اجرا میشود.
ارجمند خاطرنشان کرد: جذب مشارکت مالکان و بهرهبرداران بناهای تاریخی در عملیاتها و پروژههای مرمتی بهمنظور افزایش حس تعلق آنها و حفاظت و صیانت از آثار تاریخی از اهداف و اولویتهای وزارت میراث فرهنگی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان گفت: بازار تاریخی زنجان یکی از مجموعههای تاریخی ارزشمند و پویا در قلب تجاری شهر است و ازنظر ساماندهی، حفاظت و مرمت همواره موردتوجه این اداره کل بوده است.
طبق اسناد و متون تاریخی ساخت این بازار در سال ۱۲۰۵هجری قمری در دوران حکومت آقا محمدخان قاجار آغاز و به سال ۱۲۱۳هجری قمری مقارن حکومت فتحعلی شاه قاجار پایان پذیرفته است.
گفتنی است بازار زنجان، هشت راسته مختلف شامل راسته زرگرها، بزازها، کفاش ها و سراج ها دارد این بازار پنج مسجد و ۲ کاروانسرای مهم را نیز در خود جای داده است و شامل ۲ بخش بالا و پایین است و شهروندان برای ورود به آن ۵۶ راه اصلی و فرعی را در پیش رو دارند و می توانند خرید خود را از بین ۹۴۰ مغازه و حجره موجود در آن انجام دهند.
نظر شما