به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: «یک خودروی امدادرسانی سازمان ملل که به وضوح قابل تشخیص بود و بخشی از کاروانی بود که حضور آن به طور کامل با [ارتش اسرائیل] هماهنگ شده بود، ۱۰ بار مورد اصابت گلوله نظامی اسرائیل قرار گرفت. گلوله های ارتش اسرائیل همچنین به شیشه های جلو این خودرو برخورد کردند.»
این حمله در نزدیکی وادی غزه رخ داد و دو کارمند سازمان ملل در داخل خودرو آسیبی ندیدند.
پیش از این، یک مقام ارشد سازمان ملل اعلام کرد: دستورات تخلیه انبوه مردم از سوی اسرئیل تهدیدات برای سازمان ملل و کارمندان بشردوستانه افزایش داده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، جایلس میشاد، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور ایمنی و امنیت روز سه شنبه به وقت محلی در مورد وضعیت امنیتی وخیم برای فعالان بشردوستانه و کارکنان سازمان ملل در غزه گفت: سازمان ملل مصمم است در غزه بماند تا کمکهای حیاتی برای غیرنظامیان فلسطینی ارائه کند.
او گفت: تحویل کمکهای بشردوستانه ادامه دارد و با توجه به اینکه ما در بالاترین حد خطرات عمل میکنیم، این فعالیت یک شاهکار فوقالعاده است.
معاون دبیرکل سازمان ملل افزود: کمکهای بشردوستانه در طول این بحران که تا کنون مرگبارترین بحران برای سازمان ملل بوده است، هدف قرار گرفتهاند. خلیه انبوه مردم آخرین مورد از فهرست طولانی تهدیدها برای سازمان ملل و کارمندان بشردوستانه است.
معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: این هفته، ارتش اسرائیل فرصت بسیار کمی اخطار داد تا بیش از ۲۰۰ کارمند سازمان ملل از دفاتر و محل زندگی خود در دیرالبلاح، یک مرکز حیاتی بشردوستانه، خارج شوند. مانند اکثر فلسطینیهای غزه، ما با کمبود فضاهای امن برای کارکنان خود مواجه هستیم.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از ابتدای جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمیها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید که ۳۳ درصد این شهدا را کودکان، ۸.۶ درصد را سالخوردگان و ۱۸.۴ درصد را زنان تشکیل میدهند.
با وجود درخواست های جهانی برای ایجاد آتش بس در غزه و نیز تلاش میانجیگران از جمله مصر، آمریکا و قطر برای توقف خصومتها و توافق تبادل اسرا، تل آویو همچنان به حملات مرگبار خود علیه غزه ادامه میدهد.تاکنون مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه ای نرسیده است.
نشست دوحه قطر روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ و ۱۶ اوت (آگوست) ۲۰۲۴ به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شد.
پس از آن، مذاکرات آتشبس غزه در قاهره بدون دستیابی به توافق در چهارم شهریور ماه (۲۵ اوت) پایان یافت و حماس و اسرائیل با چند ماده ارایٔه شده از سوی میانجیگران موافقت نکردهاند و قرار است دور جدید گفتگوها مجددا در دوحه قطر آغاز شود.