لیلا قاسمی هشترودی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به علایم مختلف و متعدد این بیماری در کودکان، اظهار کرد: تورم و درد مفاصل به خصوص پس از استراحت و دردهای صبحگاهی، کاهش توانایی، ضایعات پوستی مزمن یا حاد، تبهای طولانی و یا دورهای، تغییر رنگ انگشتان در سرما، حساسیت به نور و تشنجها برخی از علایم این بیماری محسوب میشود.
وی اضافه کرد: مهمترین بیماریهای روماتیسمی کودکان شامل بیماریهای التهابی مفاصل، بافت همبند (از جمله لوپوس)، اسکولیتها (التهاب عروق) و تبهای دورهای است.
قاسمی هشترودی به شایع ترین بیماریهای روماتیسمی پرداخت و گفت: بیماریهای التهاب مفاصل و در راس آنها آرتریت ایدیوپاتیک جوانان (بیماری التهابی بافت همبند، پاسخ غیرطبیعی سیستم ایمنی) از شایع ترین این بیماری است که عوارض طولانی مدت و جبران ناپذیری در صوت عدم تشخیص به موقع در پی خواهد داشت.
این مسوول بیان کرد: همچنین دردهای رشد در کودکان یکی دیگر از بیماری روماتیسمی است و از جمله دردهای خوش خیمی هستند که بیشتر در سنین مدرسه بروز می کند، این دردها همیشگی نیستند و در هنگام غروب آفتاب و شب آغاز می شوند و ارتباط مستقیمی با میزان فعالیت روزانه کودکان دارند.
وی در خصوص علت اصلی درگیرشدن به بیماری رماتیسم توضیح داد: روماتیسم، علت شناخته شده قطعی ندارند اما عوامل وراثتی در بروز این بیماری بسیار تاثیر گذار است و برخی علایم محیطی و یا عفونت ها و استرس ها نیز در ایجاد آن نقش دارد.
فوق تخصص روماتولوژی کودکان خاطرنشان کرد: متخصصان اطفال باید دقت درست و صحیحی در تشخیص علایم این بیماری داشته باشند، چرا که اگر دیرتر تشخصی داده شود، این بیماری تشدید می شود و آسیب جبران ناپذیری را در پی دارد.