به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام سید رسول اختری عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: علاوه بر این ۲۵ غرفه نمایشگاهی، پنج غرفه نیز برای تجار فرش اراک در این رویداد اقتصادی تدارک شده است.
بخشدار ساروق با بیان اینکه سال گذشته در اولین جشنواره فرش جیریا روزانه یکهزار نفر از ۱۰ استان از غرفههای این جشنواره دیدن کردند، ادامه داد: با عایدات حاصل از این جشنواره ساخت دبیرستان دخترانه ۶ کلاسه روستای جیریا کلید خورد و اکنون پیشرفت فیزیکی قابل قبولی دارد.
اختری اظهار کرد: در جشنواره سال گذشته ۱۲۸ میلیارد ریال فرش دستباف جیریا به فروش رسید و تعداد قابل توجهی هم سفارش بافت داده شد.
وی متوسط قیمت هر تخته فرش دستباف جیریا را یکمیلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال عنوان کرد و گفت: سالانه بیش از۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع فرش در جیریا بافته میشود.
بخشدار ساروق با بیان اینکه جشنواره فرش سال گذشته باعث شد تا ۲۰۰ بافنده فرش جیریا بیمه شوند، ادامه داد: پیش از برگزاری جشنواره ۲ کارگاه فرش در جیریا فعال بود اما بعد از این رویداد تعداد کارگاههای فرش جیریا به ۶ باب رسیده است.
اختری برگزاری کارگاه آموزشی برای ۳۰ نفر در حوزه مواد اولیه، نقوش جدید و رنگرزی کارگاه استفاده از نقشههای جدید و بهروز را از برنامههای جنبی دومین جشنواره فرش جیریا عنوان کرد.
وی ادامه داد: نقوش فرشهای جیریا شامل
عباسی، مینیاتوری، تکگله، بته، لچک ترنج، مستوفی، ماهیخوار، زیرخاکی و تبریزی است.
دهیار روستای جیریا هم گفت: روستای جیریا، تنها روستای کشور است که با ۸۰۰ دار قالی و ۲ هزار و ۵۰۰ بافنده قالی، اسمی از نوع فرش آن در بازار نیست.
«ابوالفضل جیریایی» معرفی ظرفیت فرش جیریا را مهمترین هدف برگزاری جشنواره عنوان کرد و افزود: فرش جیریا دلیل استحکام به فرش آهنی معروف است.
دهیار روستای جیریا در ادامه به مشکلات بیمه قالیبافان اشاره کرد و گفت: تامین اجتماعی فقط ۱۰ درصد زنان قالیباف جیریا را بیمه کرده است.
روستای جیریا در ۵۵ کیلومتری اراک از توابع بخش مرکزی شهرستان اراک است.