مهدی شکاری روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نبود واحد لبنی قوی در استان سبب شده تا بخش زیادی از شیر تولیدی در واحدهای دامداری از استان خارج و به مقصد استان های همجوار بویژه استان خراسان رضوی حمل شود.
وی افزود: شمار واحدهای لبنی فعال استان به تعداد انگشتان یک دست نمی رسد، این صنایع ظرفیت جذب شیر تولیدی داخل را ندارند از این رو دامداران به ناچار شیر تولیدی را به واحدهای لبنی سایر استان ها ارسال می کنند.
شکاری با اشاره به اینکه واحدهای لبنی داخل استان به لحاظ مالی ضعیف تر از صنایع بزرگ و برندهای مطرح کشور هستند، افزود: بنابر اظهارات دامداران و مراکز جمع آوری شیر دلیل عدم تحویل شیر خام به صنایع لبنی داخل استان، خرید شیر آنها در تمام فصول سال، پرداخت وجه شیر در بازه زمانی مناسب و قیمت مناسب تر انجام می شود از این رو انگیزه آنان برای عرضه این محصول به خارج از استان بیشتر شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: صنایع کوچک استان در این بازار امکان رقابت با برندهای مطرح کشور را ندارند که این امر مستلزم تغییرات و ایجاد تنوع در محصول تولیدی توسط صنایع لبنی استان است.
وی اظهار کرد: خروج شیر از استان علاوه بر اینکه سبب خروج ارزش افزوده تولید این محصول شده است، آسیب هایی همچون حمل این ماده غذایی فساد پذیر در مسافت طولانی را به همراه دارد.
شکاری افزود: دامداران استان ۵۱ هزار و ۴۷۶ راس دام سنگین در اختیار دارند و در ۸۱ واحد گاو شیری صنعتی استان هشت هزار و ۸۱۲ راس دام در حال پرورش است.
خراسان شمالی از قطب های دامپروری و تولید شیر و گوشت در کشور است.