کرج - ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز اعلام کرد: ۱۸ کارگاه مرمت بناهای تاریخی از سال گذشته تاکنون در این استان فعال شده است.

به گزارش ایرنا، "رحیم خاکی" روز یکشنبه در نشست خبری افزود: در این مدت عملیات مرمت بناهای تاریخی کاخ مروارید، کاخ سلیمانیه، کاروانسرای ینگی امام، پل تاریخی کرج، امامزاده هارون جوستان(ع)، امامزاده زید و رحمان (ع)، محوطه ازبکی، حمام شهرک طالقان و امامزاده احمد و محمود(ع)

در دست اقدام قرار گرفته و مرمت تعدادی از آنها پایان یافته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز بیان کرد: امسال با پیگیری‌های انجام شده مطالعات مرمت و حفاظت بافت‌های تاریخی در شهرها و روستاهای استان از جمله کرج، اشتهارد و روستاهای برغان، ورده و گیلیَرد آغاز شده که موضوعی بسیار ارزشمند برای حفاظت از آثار و بافت‌های تاریخی در جای جای استان است.

وی با بیان اینکه ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در حوزه میراث‌فرهنگی استان می‌تواند به تحول اقتصاد گردشگری این حوزه کمک کند، گفت: عملیات مرمت کاخ تاریخی شهرستانک توسط بهره بردار بخش خصوصی تاکنون پیشرفت خوبی داشته و تکمیل آن می‌تواند نقش اساسی در رونق گردشگری این منطقه داشته باشد.

خاکی همچنین پروژه اقامتی گردشگری دستکندهای اشتهارد که توسط بخش خصوصی در حال انجام است را پروژه‌ای متمایز در کشور عنوان کرد که می‌تواند تحول اساسی در جذب گردشگران به استان البرز ایجاد کند.

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز قلعه صمصام از طریق صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی به بخش خصوصی واگذار شده و در مرحله آماده‌سازی طرح مرمت است که پس از این اقدام مراحل اجرایی انجام می‌شود.

استان البرز دارای ۵۵۰ اثر تاریخی و طبیعی است که حدود ۳۳۰ اثر آنها ثبت ملی شده است.