۲۶ مرداد ۱۴۰۳، ۱۱:۴۱
کد خبرنگار: 2239
کد خبر: 85569667
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

آغاز احداث دیوار حائل در حاشیه کاخ تاریخی ناصری کرج

کرج - ایرنا- مدیر امور منابع آب شهرستان های کرج و فردیس از آغاز عملیات احداث دیوار حائل در حاشیه کاخ تاریخی ناصری در شهرستانک کرج خبر داد.

"محمد جهانشاهی" روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت : از آنجا که کاخ تاریخی ناصری در کنار یکی از سرشاخه های رودخانه کرج احداث شده است، وجود این مسیل در مواقع بارش های تندری و سیلابی می تواند خسارتی به این بنای تاریخی وارد کند.

وی ادامه داد: بر این اساس شرکت آب منطقه ای استان البرز حسب مصوبه جدید دیوان عدالت اداری کشور موظف به احداث دیوار حائل در حاشیه بنای تاریخی ناصری در شهرستانک کرج شده است.

جهانشاهی افزود: با اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات شرکت آب منطقه ای استان البرز ۵۰۰ متر دیوار حائل در حاشیه کاخ تاریخی شهرستانک احداث می شود.

کاخ ناصری یا عمارت ناصرالدین شاهی مربوط به دورهٔ قاجاریه سال ۱۲۵۷ شمسی برابر با ۱۸۷۸ میلادی در روستای شهرستانک کرج بنا شد؛ این عمارت که درون یک دره واقع شده، سال ۱۳۷۷ خورشیدی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

عملیات مرمت این بنا از سال ۱۴۰۱ با مشارکت بخش خصوصی آغاز شده و اکنون در حال تبدیل به مجموعه گردشگری ، رفاهی و فرهنگی است.

جمع آوری ۶۰ هزار متر مکعب رسوب از سرشاخه های رودخانه کرج

آغاز احداث دیوار حائل در حاشیه کاخ تاریخی ناصری کرج

مدیر امور منابع آب شهرستان های کرج و فردیس با اشاره به ابعاد گسترده آثار تخریبی سیل ۱۸ خردادماه سال ۱۴۰۲ در جاده کرج - چالوس گفت: به تازگی ۵۰ هزار متر مکعب رسوب مربوط به این حادثه در یکی از سرشاخه های رودخانه کرج در روستای خوزنکلا جاده کرج - چالوس جمع آوری شد.

وی ادامه داد: با اجرای این طرح ، ۵۰۰ متر از سرشاخه رودخانه کرج در روستای خوزنکلا پاکسازی شد که برای اجرای این طرح ۱۲۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

جهانشاهی افزود: همچنین ۱۰ هزار متر مکعب رسوب مربوط به این حادثه در سطح ۴۰۰ متر از سرشاخه دیگر رودخانه کرج در محدوده روستای کوشک بالا جمع آوری شدکه این طرح نیز ۲۰ میلیارد ریال هزینه در بر داشته است.

وی بیان کرد: طبق مصوبه جدید دیوان عدالت اداری کشور ، شرکت آب منطقه ای استان البرز افزون بر وظایف قبلی خود یعنی حفاظت از رودخانه ها در خارج از محدوده شهری و روستایی، اکنون نیز مسوولیت صیانت از رودخانه ها را در شهرها و روستاها بر عهده دارد.

مدیر امور منابع آب شهرستان های کرج وفردیس گفت: اکنون نیز عملیات یک هزار متر مکعب رسوب زدایی در مسیل نشترود سرشاخه دیگر رودخانه کرج در دست اقدام قرار گرفته است.

سیل خردادماه سال ۱۴۰۳ سبب انتقال بیش از ۲۰۰ هزار متر مکعب رسوب و مخروطه به رودخانه کرج و سرشاخه های آن شد که تاکنون بخش زیادی از این رسوبات جمع آوری شده است.

این حادثه سبب قطع جریان آب سد کرج به استانهای البرز و تهران شد که با کار جهادی پس از حدود ۲۵ روز مسیر جریان آب بازگشایی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha