به گزارش خبرنگار ایرنا، مسیح الله محمدی روز سه شنبه در جلسه بررسی طرح های آبیاری نوین در مزارع استان، افزود:امسال آبیاری ۴۵ هزار هکتار از اراضی استان به صورت بارانی و ۲۷ هزار هکتار بهصورت آبیاری تیپ انجام شد.
وی با بیان اینکه مدیریت مصرف آب در روند تولید محصولات زراعی از دغدغهها و اولویتهای اصلی حوزه زراعت استان است، ادامه داد: ارتقای روش های آبیاری و بهره گیری از فناوری های نوین در این عرصه، اهمیتی حیاتی پیدا کرده و این امر مستلزم کنار گذاشتن رویکردهای سنتی و روی آوردن به روش هایی است که با دقت بیشتر و اتلاف کمتر، آب را به گیاهان می رساند.
محمدی گفت: استفاده از تجهیزات آبیاری کارآمدتر شامل به کارگیری سیستم های آبیاری نوین و فناوری های پیشرفته، اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات و بررسی و نگهداری منظم از تجهیزات آبیاری برای جلوگیری از هدر رفت آب و افزایش کارآمدی آنها سه مولفه مهم در صرفه جویی آب در بخش کشاورزی است.
بخش کشاورزی در استان زنجان اهمیت ویژهای دارد و بیش از ۳۲ درصد سهم اشتغال استان را به خود اختصاص داده در حالیکه میانگین سهم اشتغال کشور در این بخش ۱۸ درصد است.
استان زنجان حدود ۸۴۰ هزار هکتار عرصه مناسب کشاورزی معادل پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را دارد.
بخش کشاورزی در استان زنجان حدود ۱۰۰ هزار بهرهبردار دارد که به تولید انواع محصولات زارعی و باغی اشتغال دارند.
در زمان حاضر علاوه بر چالش هایی که در تامین آب شرب برخی شهرها و روستاها در استان زنجان وجود دارد، بنا بر اعلام سازمان آب منطقه ای زنجان ۱۰۰ درصد آب مورد نیاز بخش کشاورزی و ۹۵ درصد آب مورد نیاز صنایع استان از منابع زیر زمینی تامین می شود و این موضوع فشار بر منابع آبی را مضاعف کرده است.