به گزارش ایرنا، پویش رئیسی روز سهشنبه در حاشیه مراسم برداشت این محصول نو کشت در استان افزود: با توجه به توسعه الگوی کشت در چهارمحال و بختیاری سطح زیر کشت محصول کدوی آجیلی حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به پیشبینی برداشت یکهزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هر هکتار محصول کدوی آجیلی اظهار داشت: پیشبینی میشود امسال ۱۲۰ تن محصول کدوی آجیلی از این مزارع برداشت شود.
کارشناس ارشد زراعت سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: با کشت محصول کدوی آجیلی یکهزار و ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در استان فراهم شده است.
وی ادامه داد: محصول کدوی آجیلی به صورت بهاره کشت و اواخر شهریور و اوایل مهرماه برداشت میشود.
کارشناس زراعت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد کم آب بر، دوره کشت کوتاه، نیاز کم آبی، قیمت بالای دانه تولیدی، ارزش اقتصادی بالای محصول، فاسد نشدن و نداشتن دغدغه فروش فوری محصول از مزایای کشت محصول کدوی آجیلی است.
شهین شیروانی افزود: کدوی آجیلی محصول مناسبی برای تناوب زراعی و جایگزینی این محصول در الگوی کشت معرفی میشود.
وی اظهار داشت: محصول کدوی آجیلی به خاطر املاح بالا به عنوان گیاه معجزهگر برای بیماریهای تنفسی، قلبی و عروقی میتواند مصرف شود.
معاون فنی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد گفت: کشت کدوی آجیلی در این شهرستان برای نخستین بار در طرح زراعت سودجان انجام شده است.
محسن کاووسی با بیان اینکه ۳۷ هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان شهرکرد به زیر کشت کدوی آجیلی رفته است افزود: بیشترین سطح زیرکشت محصول کدوی آجیلی در شهرستان شهرکرد انجام شده است.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.