نجم الدین فریدونی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این آموزش های عمومی به دانش آموزان و دانشجویان، آقایان و بانوان، موکب های عزاداری اعزامی به راهپیمایی بزرگ اربعین، زنان آتش نشانان داوطلب و همچنین برای پرسنل واحدهای صنعتی، خدماتی و تولیدی از جمله اداره برق، زندان، بیمارستان پیامبر اعظم(ص)، دهیاری روستای گردشگری سهیلی، بهزیستی، شرکت کاسترول، شرکت توتون صنعت، اقامتگاه ها و هتل های این جزیره به صورت تئوری و عملی ارایه شده است.
وی ادامه داد: مربیان آموزشی اداره آتش نشانی این شهرستان مرزی با حضور در این امکان و مراکز آموزش های لازم را در زمینه های اصول ایمنی و ضرورت رعایت آنها، علت های ایجاد حادثه و سانحه، نحوه ارتباط با سازمان آتش نشانی، چگونگی مقابله با آتش سوزی در لحظه های اولیه و همچنین روش استفاده از خاموش کننده های دستی برای آتش سوزی های ناشی از جامدها، گازها و مایع های قابل اشتعال و موارد ایمنی برای جلوگیری و کاهش از حادثه را آموزش دادند.
رییس اداره آتش نشانی و خدمات ایمنی قشم توضیح داد: اداره آتشنشانی و خدمات ایمنی قشم در قالب چهار ایستگاه، ۴۸ نفر نیروی عملیاتی و با برخورداری از یک فروند شناور آتش خوار و هشت دستگاه خودرو سبک و نیمه سنگین، عملیات امداد و نجات و اطفای آتش را در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس انجام میدهد.
فریدونی اضافه کرد: آتش نشانی یا اطفای حریق مجموعه اقدام هایی است که به منظور رویارویی با آتش به وسیله خاموش کردن، کنترل و هدایت آتشهای ناخواسته انجام میگیرد و مهم ترین وظیفه و ماموریت آتش نشانی حفاظت از سلامت افراد، جلوگیری از آسیب به اموال و حفاظت از محیط زیست است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.