به گزارش ایرنا، سرگئی ریابکوف روز شنبه در پاسخ به این سوال که واشنگتن با طرح ادعاها درباره همکاریهای ایران و روسیه به دنبال چه چیزی است، گفت: آمریکا میخواهد در یک محیط خارجی به نفع خود اختلاف ایجاد کند، البته موفق نخواهد شد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد: روابط مسکو و تهران در چند زمینه در حال توسعه است. همکاریهای فنی-نظامی نیز وجود دارد، هیچکس این موضوع را انکار نمیکند، اما این وظیفه ایالات متحده نیست که در مسائل دیگران دخالت کند
ریابکوف با تأکید بر اینکه همکاری نظامی-فنی بین فدراسیون روسیه و ایران ربطی به آمریکا ندارد، تأکید کرد: آنها باید به حل مشکلات خود بپردازند که در حوزه اتحادیه آتلانتیک بسیار هم زیاد است.
نشست رسانهای به عنوان یکی از ۲۵۰ رویداد برنامهریزی شده گروه بریکس روز شنبه با پخش پیام تصویری سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه و با حضور نمایندگانی از رسانههای جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورهای عضو و یا علاقهمند به عضویت در گروه بریکس در مسکو آغاز به کار کرد.
در آیین افتتاحیه این نشست که با حضور مدیران و متخصصان برجسته بیش از ۴۵ رسانه از کشورهای مختلف در حال برگزاری است، کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز حضور داشت.
نمایندگانی از خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان رئیس دورهای سازمان خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه (اوآنا)، خبرگزاری مهر و روزنامه تهران تایمز نیز به منظور شرکت در این نشست به مسکو سفر کردهاند.
جمهوری اسلامی ایران، روسیه، برزیل، چین، هند، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی، امارات متحده عربی و عربستان سعودی اعضای گروه بریکس هستند. در این میان، مشارکت عربستان سعودی در رویدادهای این گروه کمرنگ بوده است. به گفته نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه، ریاض همچنان در حال بررسی عضویت در گروه بریکس است.
اجلاس رسانهای بریکس در مسکو برای نخستین بار به عنوان قالب جدید مجمع رسانه ای بریکس - چارچوب غیردولتی و غیرانتفاعی برای گفتگو بین رسانه های پیشرو کشورهای عضو انجمن برگزار می شود.
این اجلاس، نخستین بار سال ۲۰۱۵ به ابتکار خبرگزاری شین هوا بنیان نهاده شد.
جمهوری اسلامی ایران از ابتدای سال جاری میلادی (دیماه ۱۴۰۲) به گروه بریکس پیوسته است و نخستین بار است که نشست رسانهای این گروه با حضور نمایندگانی از کشورمان برگزار میشود.