به گزارش ایرنا، اول مهر روز هیاهوی دانشآموزان شاد، روز معلمان صبور و مهربان، روز ناظمهای دلسوز و مدیرهای دوستداشتنی، روزی است که باز فراش پرتلاش مدرسه به جنگ هر چه بر آن غبار نشسته است، میرود.
روزی که همه دیوارها، میزها و صندلیهای مدرسه از خواب تابستانی بیدار شده و به روی اهالی درس و دانش لبخند میزنند؛ روزی که دیوارهای مُهر سکوتزده مدرسه، گویی جانی تازه میگیرند و با حضور سراسر شور و نشاط و خندههای کودکانه دانشآموزان، خون در رگهایشان میدود.
روزی که دلبندان ما، خواهران و برادران، فرزندان و نوه هایمان به مدرسه میروند تا دل های نازنینشان را آبی بزنند، گرد و گرد نادانی را از آن بزدایند و این خانه ارزشمند را صفایی بدهند، به گل ها و سبزه ها دستی به نوازش بکشند و روز تولد مدرسه را جشن بگیرند.
بیش از ۹ درصد جمعیت دانش آموزی، برابر با جمعیت دانش آموزی هشت استان کشور، امسال در خراسان رضوی به مدرسه می روند
کاش همیشه دانش آموز میماندیم، کاش هر سال، اول مهر که می شد همین طور هیجان زده، منتظر صدای زنگ آغاز سال تحصیلی جدید، در پوست خود نمی گنجیدیم.
هنوز هم شوق مدرسه سراپای وجودمان را می گیرد و ما هم از شادی دانش آموزان شاد میشویم.
استان خراسان رضوی با افزون بر یک میلیون و ۵۳۰ هزار دانش آموز، رتبه دوم جمعیت دانش آموزی کشور را داشته و سهم عمده ای در تربیت نسل نو و تعلیم و تربیت آنان در ایران بر عهده دارد. بیش از ۹ درصد جمعیت دانش آموزی، برابر با جمعیت دانش آموزی هشت استان کشور، امسال در خراسان رضوی به مدرسه می روند.
مدیریت بحران کمبود معلم در خطه خورشید
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی از کمبود معلم در کنار کمبود فضای آموزشی به عنوان ۲ چالش عمده استان یاد کرده و گفت: برای سال تحصیلی جدید با برنامه ریزی و به کارگیری نیروهای تازه استخدام، کمبود نیروی معلم مدیریت شده است.
سیدامیر شوشتری اظهار کرد: تعداد معلم مورد نیاز در استان بیش از ۵۸ هزار نفر است که معلم موجود به تعداد ۴۷ هزار نفر و کمبود ما در این زمینه دقیقا ۱۱ هزار و ۳۴۲ نفر است.
وی اضافه کرد: کمبود معلم در استان با روش هایی مانند به کارگیری عوامل اجرایی مدرسه در کلاس درس، معلمان بازنشسته، دانشجو - معلمان و معلمان طرح خرید خدمات آموزشی در کنار استخدام ۹ هزار نیروی جدید جبران و تامین شده است.
معلم مورد نیاز خراسان رضوی بیش از ۵۸ هزار نفر است که شمار معلمان موجود ۴۷ هزار نفر و کمبود استان در این زمینه ۱۱ هزار و ۳۴۲ نفر است
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در ادامه با اشاره به اقدامات متعدد در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید، گفت: این استان پارسال با افزایش ۲۱۷ فضا جزو استان های برتر کشور بوده است و امسال نیز با افزون ۲۲۰ فضای آموزشی و ورزشی جدید، رتبه خوبی را در کشور دارد.
شوشتری افزود: هزار و ۷۴ کلاس بر این اساس به ظرفیت آموزشی استان افزوده میشود اما متاسفانه هنوز نیاز بحرانی به فضای آموزشی در برخی از مناطق برخوردار و نیز حاشیه شهرها داریم که امیدواریم با طرح های جهشی آن را برطرف کنیم.
وی اضافه کرد: در قالب طرح شهید عجمیان برای رفع نیازهای محیط های آموزشی با کمک نیروهای جهادی امسال ۱۷۰ گروه جهادی معلمان و دانش آموزان و ۵۰۰ گروه جهادی دیگر کار کردند که اداره کل نوسازی مدارس نیز در این زمینه ۱۲۰ میلیارد ریال هزینه کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به برگزاری ۴۷ جلسه سه ساعته در استان و ۱۷ جلسه وبیناری وزارتی برای آماده سازی مدارس در سال تحصیلی جدید، گفت: از نظر برنامه ریزی و پیش بینی های انجام شده هم اکنون ۱.۵ ماه از پارسال جلوتر هستیم.
شوشتری با اشاره به بازدیدهای نظارتی انجام شده از روند ثبت نام در مدارس، ادامه داد: ۱۲۵ مورد تذکر کتبی و شماری لغو ابلاغ مدیران متخلف را هم در استان داشته ایم.
اهدای کاروان ۲۰۰ میلیارد ریالی تجهیزات ورزشی و بهداشتی
سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز با بیان اینکه ۲۰۰ میلیارد ریال تجهیزات ورزشی ویژه دانش آموزان در آستانه سال جدید تحصیلی، آماده توزیع بین مدارس شد، افزود: به منظور تامین وسایل و تجهیزات مورد نیاز مدارس برای اجرای کلاس درس تربیت بدنی، فوق برنامه های حوزه تربیت بدنی، پویایی و بالندگی دانش آموزان و نیز تامین سلامت و بهداشت دانش آموزان در مدارس، کاروان تجهیزات ورزشی و بهداشتی تامین اعتبار و آماده سازی شد.
حسن محمدزاده اضافه کرد: در این قالب بیش از ۱۶۵ هزار قلم کالای ورزشی و بهداشتی شامل انواع توپ های ورزشی، میز تنیس، تیر دروازه فوتسال، میله والیبال، پایه های بدمینون، راکت تنیس روی میز و بدمینتون و طناب ورزشی آماده شده است.
سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: همچنین وسایل مورد نیاز حوزه بهداشت مدارس مانند تخت معاینات، پاروان، ترازو ، فشارسنج و ملزومات جعبه کمک های اولیه نیز در این قالب تامین شده است.
محمدزاده افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده در هفته پایانی شهریور و قبل از شروع سال تحصیلی، کاروان تجهیزات ورزشی و بهداشتی به مدارس استان انجام شد.
۳۱ فضای ورزشی جدید هدیه به دانشآموزان
محمدزاده با بیان اینکه ۳۱ فضای ورزشی جدید در استان آماده بهره برداری برای سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ شد، بیان کرد: این تعداد فضای ورزشی با اعتباری بیش از سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در استان آماده بهره برداری شد.
سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش وپرورش خراسان رضوی اظهارکرد: این طرح ها شامل ۲۳ زمین چمن مصنوعی، پنج سالن ورزشی و سه استخر سرپوشیده است.
امسال ۳۱ فضای جدید ورزشی با اعتباری بیش از سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در استان آماده بهرهبرداری شد
۲۲۵ مدرسه وارد میدان تعلیم و تربیت خراسان رضوی
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی گفت: ۲۲۵ مدرسه جدید از مهر امسال آماده تحویل به آموزش و پرورش خراسان رضوی و وارد چرخه فضاهای آموزشی شده است.
جاسم حسین پور افزود: این تعداد مدرسه شامل هزار و ۷۴ کلاس درس میشود که به ظرفیت ۵۴ هزار کلاس آموزش و پرورش استان افزوده می شود.
وی اظهار کرد: اعتبار هزینه شده برای ساخت این تعداد مدرسه جدید ۱۲ هزار میلیارد ریال بوده است که ۴۰ درصد آن از محل مشارکت خیران مدرسهساز تامین شده است.
۲۲۵ مدرسه جدید از مهر امسال با ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار افتتاح شده که ۴۰ درصد آن از محل مشارکت خیران مدرسهساز تامین شده است
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی گفت: در هزار و ۶۷۰ مدرسه استان نیز عملیات بهسازی و شادابسازی انجام شده است.
حسین پور افزود: علاوه بر این شماری از طرح های نیمه تمام آموزشی نیز با مشارکت خیران در حال تکمیل است.
ساخت پنج هزار کلاس درس از محل مولدسازی
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: استان با کمبود ۱۰ هزار کلاس درس مواجه است که این کمبود همسنگ میانگین کشوری است.
شوشتری اظهار کرد: اساسا کمبود فضای آموزشی از چالش های وزارت آموزش و پرورش است و خراسان رضوی نیز همانند دیگر استان ها و با توجه به روند رو به افزایش جمعیت دانش آموزی درگیر این چالش است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: به شکل فوری تامین و ساخت پنج هزار کلاس درس جدید از محل اجرای طرح مولدسازی در استان در دستور کار قرار دارد.
ساخت پنج هزار کلاس درس جدید از محل اجرای طرح مولدسازی در استان در دستور کار قرار دارد
ثبتنام قطعی مدارس استان از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر گذشت
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: طبق آمار تا یک هفته قبل از مهرماه، یک میلیون و ۴۰۰ هزار دانشآموز در مدارس استان ثبت نام قطعی کرده اند که طبق پیش بینی این آمار باید به یک میلیون و ۵۱۰ هزار نفر برسد.
خراسان رضوی ۶۵ تا ۷۰ هزار نفر دانش آموز اتباع خارجی دارد
شوشتری با اشاره به اینکه تمام تلاش استان برای آغاز مهرماهی بدون چالشی به کار گرفته شده است، بیان کرد: ۴۵ تا ۴۷ درصد جمعیت دانش آموزی استان در مشهد ساکن است و با وجود روند کاهشی مدارس دونوبته، هنوز مشهد مدارس دونوبته بسیاری دارد.
وی افزود: اما در بسیاری از مناطق ۴۷ گانه استان، مدارس دونوبته نداریم و عمده تراکم دانشآموزی مربوط به حاشیه شهر و نواحی ۱، ۲، ۵، ۷ و تبادکان است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی آمار دانش آموزان اتباع خارجی در استان را حدود ۶۵ تا ۷۰ هزار نفر عنوان کرد.
۱۵۰۰ بازدید نظارتی از روند ثبتنامهای امسال
رییس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: تاکنون هزار و ۵۴۳ بازدید نظارتی از روند ثبتنام در مدارس ۴۷ منطقه آموزشی استان انجام و ثبت شده است.
محمد شم آبادی افزود: در قالب روند ثبتنام دانشآموزان برای سال تحصیلی ۱۴۰۴_۱۴۰۳، برنامه ریزی های پایش و رصد روند ثبت نام در مدارس خراسان رضوی توسط تیمهای نظارتی انجام شده است.
وی بیان کرد: علاوه بر این در قالب کارگروه نظارتی اداره کل آموزش و پرورش، به صورت ویژه ۱۴۴ بازدید از فرآیند ثبتنام مدارس در مشهد و منطقه تبادکان انجام شده است که با توجه به نوع تخلفات، ۱۲۵ مورد گزارش و تذکر کتبی برای مدیران مدارس به ادارات آموزش و پرورش ارسال شده تا ضمن دریافت تعهد، وجوه دریافتی غیرقانونی به خانواده ها بازگردانده شود.
۹ مدیر متخلف مدارس استان لغو ابلاغ شده و پرونده ۲۰ نفر نیز در دست بررسی است
رییس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: در قالب این نظارت ها ۹ مدیر متخلف مدرسه در استان توسط «کارگروه نظارت بر فرآیند ثبتنام و حقوق والدین و دانشآموزان» به دلیل تخلفات متعدد و محرز لغو ابلاغ شده اند.
وی ادامه داد: همچنین پرونده ۲۰ نفر دیگر از مدیران متخلف در حال بررسی و ارسال به هیات رسیدگی به تخلفات اداری و تعدادی نیز در مرحله صدور رای است.
شمآبادی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص تقویت مدارس دولتی اظهار کرد: تامین سرانه مدارس به میزان کافی، یکی از راهکارهای تقویت مدارس دولتی برای حل مشکلات مالی مدارس و از مهمترین راههای جلوگیری از دریافت وجوه و مبالغ غیرقانونی در زمان ثبتنام است.