به گزارش ایرنا، روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان روز دوشنبه به نقل از امیر کرمزاده اضافه کرد: خشوییه از زیباترین و منحصربفردترین بافتهای تاریخی برخوردار است که باید با توسعه زیرساختهای گردشگری و معرفی هرچه بهتر آن، شرایط را برای حضور گردشگران در این روستا فراهم کنیم.
وی ادامه داد: ما از آمادگی لازم برای تخصیص اعتبارات پژوهشی بافت تاریخی روستای خشوییه بمنظور حفاظت از آن برخورداریم.
کرمزاده با اشاره به بافت ارزشمند تاریخی و طبیعی و همچنین چنار۹۰۰ ساله این روستا که به ثبت ملی رسیده است، تاکید کرد: میراث فرهنگی آماده همکاری برای ثبت خشوییه بعنوان روستای هدف گردشگری است.
وی اظهار امیدواری کرد که مسوولان شهرستان لنجان شرایط مورد نیاز را برای کسب امتیازات لازم بمنظور ثبت خشوییه بعنوان روستای هدف گردشگری فراهم کنند.
به گزارش ایرنا، روستاهای هدف گردشگری و دارای بافت با ارزش، گنجینهای بیبدیل در صنعت گردشگری هستند که تخصیص اعتبار برای تامین زیرساختها و توانمندسازی آنها، به رونق اقتصادی منطقه منجر میشود.
روستای خشوییه از توابع شهرستان لنجان در ۷۷ کیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان و در حاشیه رودخانه زایندهرود قرار دارد؛ این روستا از جاذبههایی مانند بافت سنتی، خانههای مُشرف به رودخانه، کوچههای مسقف، درخت چنار تنومند چند صدساله و تفرجگاههای طبیعی برخوردار است.
ضرورت راهاندازی موزه مردمشناسی در زرینشهر
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان همچنین از اهتمام این اداره کل بمنظور تأسیس موزه مردمشناسی در شهر تاریخی زرینشهر(مرکز شهرستان لنجان) خبر داد.
کرمزاده افزود: شهرستان لنجان یکی از مهمترین مراکز تمدنی فلات مرکزی ایران بواسطه قرار داشتن در محور زایندهرود بشمار میرود.
وی با بیان اینکه شهرستان تاریخی لنجان دارای یک موزه مناسب نیست، تاکید کرد: آماده همکاری و تعامل با مدیران این شهرستان بویژه ادارهکل اوقاف و امور خیریه برای تبدیل حمام تاریخی «دوقلو» زرینشهر به موزه مردمشناسی هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان گفت: همیاری مسوولان محلی بمنظور نجاتبخشی این آثار تاریخی نقش مهمی در امتداد حیات فرهنگی و تمدنی لنجان ایفا میکند.
شهرستان لنجان با حدود ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی اصفهان قرار دارد و دارای سه بخش مرکزی، باغبهادران و فولادشهر است.