محسن مسچی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: بحث وحدت و تقریب پیروان مذاهب اسلامی در طول چهار دهه در جریان کنفرانس های اسلامی برگزار شده و ما خوشحالیم که این بحث بعد از ۴۰ سال نتیجه داده و برای نخستین بار در کشورهایی که معارض ما بودند و با تفکر تقریب و وحدت مخالفت می کردند، کنفرانسی را به عنوان پلی به سوی همبستگی یا اتحاد کشورهای اسلامی برگزار می کنند.
وی افزود: تمام بیانیه هایی که در این سال ها در کنفرانس های وحدت صادر شده، در کنفرانس های همین کشورها به عنوان وحدت امت اسلامی، نگاه به آینده، افق های بلند، تمدن نوین اسلامی، تقریب پیروان مذاهب اسلامی، دوری از نزاع و تفرقه، دوری از تکفیر، اجازه ندادن برای تکفیر به هر کسی بدون مبانی شرعی تجلی پیدا کرده که این مساله، گام های بسیار بلندی بوده که مجمع تقریب مذاهب در این مساله طلایه دار آن بوده و تا امروز این موضوع را به خوبی در جهان اسلام پیگیری کرده است.
معاون مجمع تقریب مذاهب اضافه کرد: مباحث این کنفرانس مانند گفت و گوی علمایی و جریان فکری علمای اسلام در سراسر جهان اسلام مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. مشورت هایی درباره مصالح امت اسلامی، رهنمودها و راهبردهایی که در این کنفرانس پیگیری می شود و سپس به جهان اسلام ارائه می شود نیز از مباحثی است که در طول این سال ها وجود داشته است.
مساله فلسطین به یک آرمان انسانی تبدیل شده است
مسچی اضافه کرد: امروز موضوع فلسطین، جدای از جهان اسلام به عنوان یک موضوع جهان انسانی مطرح شده و تمام انسان هایی که دلشان برای دیگران می سوزد و کرامت انسانی برای آن ها مطرح است، به صحنه آمده اند. ما شاهد برگزاری تظاهرات در غرب و شرق، از آفریقا و آسیا گرفته تا اروپا و آمریکا مردم به حمایت از فلسطین آمده اند.
رئیس کارگروه ملی سی و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی افزود: در طول ۷۰ سال گذشته چنین مساله ای سابقه نداشت؛ به شکلی که عبارت بسیج لندن و بسیج پاریس پیش آمد و به قدری باشکوه بود که برگزاری این برنامه ها را به ایران نسبت دادند در حالی که تمام آن ها مسیحی و پیروان ادیان دیگر بودند. در واقع این مساله نشان داد که موضوع فلسطین یک موضوع انسانی است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر می بینیم کشور آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی به دادگاه حقوق بشر شکایت کرده است. در قطعنامه هایی که صادر می شود، شاهد آن هستیم که کشورهای غربی و غیراسلامی بیشترین میدان داری را در این زمینه دارند. همچنین به رسمیت شناسی دولت فلسطین در کشورهای غربی سرعت گرفته و این مسائل نشان می دهد که موضوع فلسطین یک موضوعی فراتر از آرمان عربی و سپس آرمان اسلامی و حالا آرمان انسانی شده است.
به گزارش ایرنا، سی و هشتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با موضوع «همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک با تاکید بر مساله فلسطین» با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهوری و شخصیت های کشوری و لشکری و همچنین نخبگان و اندیشمندان کشورهای اسلامی پنجشنبه ۲۹ شهریور در سالن اجلاس سران آغاز به کار کرد. البته وبینارهای غیرحضوری این اجلاس از یکشنبه (۲۴ شهریور) آغاز شد و بیانیه پایانی این کنفرانس شنبه (۳۱ شهریور) منتشر شد.
در مجموع ۱۴۴ تن از علما و فرهیختگان خارجی از ۳۶ کشور در قالب ۹ وبینار و ۹۰ تن از علما و نخبگان فرهنگی در قالب ۶ وبینار سخنرانی کردند و امسال ۷۸ نفر از شخصیت های فرهیخته دینی و رسمیِ ۳۰ کشور که بیشتر آنان وزیر، مفتی، روسای سازمان های بین المللی یا در طراز معاونان این سه منصب هستند، در کنفرانس حضور پیدا کردند.
بیش از ۳۱۳ مقاله به دبیرخانه کنفرانس رسید که ۴۴ مقاله از ۱۷ کشور خارجی است و کتابچه خلاصه مقالات در کنفرانس عرضه شد. همچنین ۱۲ کتاب در حوزه وحدت جهان اسلام در اجلاس امسال رونمایی شد.