به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر فرشاد روشن عصر روز چهارشنبه در نشست سرشماری عمومی کشاورزی با حضور استاندار و مدیران سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان بر ضرورت همکاری دستگاهها در استان های کشور برای اجرای سرشماری عمومی کشاورزی تاکید کرد.
وی عنوان کرد: بر اساس آخرین سرشماری بیش از چهار میلیون بهرهبردار کشاورزی در کشور فعالند که ۹۰ درصدشان در مناطق روستایی هستند. سهم کشاورزی شامل؛ زراعت و باغداری، دامداری، جنگلداری و ماهیگیری در کل اقتصاد کشور با رقم ۷.۴ درصد بعد از صنعت و نفت قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه حوزه کشاورزی ۱۴.۵ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص دادهاست، اضافه کرد: با توجه به اهمیت کشاورزی؛ تصمیم سازی مناسب، هدفگذاری صحیح، برنامهریزی دقیق، اجرای موفق و نظارت و ارزیابی در این بخش نیازمند وجود دادههای باکیفیت و بهنگام در پایینترین سطح جغرافیایی است که تنها از طریق سرشماری عمومی کشاورزی به دست میآید.
ناظر و نماینده ستاد سرشماری کشور ادامه داد: در قالب این سرشماری، شمارش همه واحدهای کشاورزی کشور و ثبت خصوصیات هر یک به صورت جداگانه انجام می شود و از آنجا که این طرح همه واحدهای کشاورزی مناطق روستایی و شهری سراسر کشور در برمیگیرد؛ سرشماری عمومی نامیده میشود.
وی بیان کرد: در این سرشماری اطلاعاتی ارزشمند در خصوص خصوصیات پایهای و ساختاری بخش کشاورزی به دست میآید که برای سیاست گذاری، نظارت و ارزیابی طرحهای توسعه کشاورزی و روستایی به بررسی دقیق آنها نیاز است.
مدیرکل دفتر حسابهای اقتصادی مرکز آمار ایران با تشریح سابقه اجرای سرشماری عمومی کشاورزی در کشور اظهار کرد: تاکنون پنج سرشماری طی سالهای ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲ و ۱۳۸۲ با استفاده از ابزار کاغذی و سال ۱۳۹۳ با استفاده از ابزار الکترونیکی (تبلت) در کشور اجرا شد و نتایج آن در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی شهر و روستا منتشر شدهاست.
جایگاه اول تا پنجم گیلان در تولیدات کشاورزی
استاندار گیلان با اشاره به ظرفیتهای حوزه کشاورزی و بیان اینکه این استان در عمده تولیدات کشاورزی جایگاه اول تا پنجم را به خود اختصاص دادهاست، اظهار کرد: گیلان در تولید انواع محصولات کشاورزی اعم از چای، برنج، گل گاوزبان، فندق، مرکبات، کیوی و ماهیان سردآبی و گرمآبی جایگاه خوبی در کشور دارد.
اسدالله عباسی در نشست سرشماری عمومی کشاورزی اظهار کرد: این خطه در تولید چای و فندق رتبه اول، مرغ، برنج و کیوی جایگاه دوم و در بسیاری دیگر از تولیدات جایگاه خوبی دارد.
وی با اشاره به افزایش تولید مرغ در گیلان طی سه سال اخیر بیان کرد: این میزان از حدود ۵۵۰ تا ۶۵۰ تن در روز در سال ۱۴۰۰ به هزار تن در سال جاری رسیدهاست.
نماینده عالی دولت در گیلان با تشریح اهمیت بخش کشاورزی و نقش آن در اقتصاد و اشتغالزایی اضافه کرد: زنجیره ارزش افزوده در تولید محصولات کشاورزی باید در استان تقویت شود.
وی با اشاره به نقش مهم روستاییان در تامین غذای مردم و امنیت غذایی اظهار کرد: ۹۰ درصد بهرهبرداران کشاورزی در روستاها فعالیت دارند و بخش عمده تولیدات کشاورزی نیز در مناطق روستایی انجام میشود.
استاندار گیلان با تاکید بر اینکه افق آینده حوزه کشاورزی باید برای کشاورزان تضمین شود، اضافه کرد: زمینهای کشاورزی نباید با تغییر کاربریها از بین برود.
وی در ادامه با اشاره به اجرای سرشماری عمومی کشاورزی از آبان ماه امسال همزمان با سراسر کشور در گیلان از فرمانداران خواست تا ضمن همکاری با سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، همه ظرفیتها را برای اجرای دقیق این سرشماری به کار گیرند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان نیز در این نشست با تشریح اهمیت حوزه کشاورزی گفت: این بخش از مهمترین حوزه های اقتصادی کشور و در گیلان مهمترین بخش است.
محمدرضا رستمی با بیان اینکه امنیت غذایی و سلامت جامعه در استقلال کشور و عدم وابستگی به بیگانگان نقش مهمی دارد، اظهار کرد: برای امنیت غذایی افزایش تولیدات کشاورزی مد نظر است.
وی با اشاره به اجرای سرشماری عمومی کشاورزی و اهمیت آن اضافه کرد: در اجرای این طرح در گیلان حدود هزار نفر از عوامل اجرایی، کارشناسان و عوامل ستادی همکاری میکنند.