علیرضا گلشنی زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این طرح از سنت های صیادان در سال های دور بوده و نزدیک به ۲ دهه پیش در استان توسط خود صیادان به اجرا در می آمده است.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت ذخایر آبزیان و مزایای اجرای این طرح برای صید و صیادی پایدار کمیته مدیریت صید استان هرمزگان و شیلات قشم تصمیم به اجرای دوباره آن گرفته است.
رییس شیلات شهرستان قشم با بیان اینکه دریابست به معنای عام به حالت تعلیق درآوردن فعالیت ماهیگیری و صیادی در زمان و مکان خاص در راستای حفظ و پایداری ذخیره و کاهش فشار صید بیرویه بر ذخیره آبزیان است، گفت: دریابست در آبهای این جزیره می تواند فرصتی مغتنم برای مدیریت صید مسوولانه و کاهش فشار بر ذخایر آبزیان باشد.
گلشنی زاده با تاکید بر لزوم اجرای طرح دریابست، گفت: با اجرای طرح دریابست و با توجه به عدم خروج تمامی شناورهای صیادی از ساحل و بنادر و اسکله های صیادی امکان تخلف شناورهای صیادی به کمترین حد ممکن میرسد.
وی با اشاره به اینکه رعایت قوانین و مقررات صید و صیادی با همکاری صیادان نقش مهمی در حفظ منابع آبزیان برای نسل آینده و صید پایدار خواهد داشت، یادآورشد: با اجرای طرح ممنوعیت عمومی صید تمامی گونه های آبزی (دریابست) شرایط بهتری برای رشد و تکثیر و احیای نسل آبزیان در زیستگاه های طبیعی فراهم می شود.
به گزارش ایرنا، ناوگان صیادی قشم با ۲ هزار و ۶۵۰ شناور شامل ۲ هزار و ۴۰۰ فروند قایق و ۲۵۰ فروند لنج صیادی زمینه اشتغال ۱۰ هزار نفر را به صورت مستقیم فراهم کرده است که با احتساب مشاغل مرتبط بیش از ۱٥ هزار نفر از این بخش ارتزاق می کنند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.